Informatie voor de watersporter

Af-x fire solutions biedt traditionele zeilvaart oplossing voor EU-regels brandveiligheid

PERSBERICHT
Oud-Beijerland – De zeilschepen die onder de zogeheten Bruine Vloot varen komen door de strenge Europese regels in de problemen. Deze schepen moeten vanaf 01-01-2012 aan de strenge brandveiligheid eisen voldoen. Het gaat dan om brandwerende betimmering van het motorcompartiment.
Brandwerende betimmering veel te duur
De investering die zij moeten doen om brandwerende betimmering aan te brengen is vaak enorm. Zo is er een voorbeeld van een schipper die zo ongeveer de halve waarde van zijn huidige eenmasttjalk uit 1905 moet neerleggen. Het gaat dan om een bedrag van €60.000 tot €100.000.
Hoge kosten en weinig rendement
De schippers kunnen in deze tijd uberhaupt moeilijk hun hoofd boven water houden. Een dergelijk schip in bezit hebben brengt veel kosten met zich mee: havengeld, verzekeringen, boekhouder, “hoge” onderhoudskosten, hypotheek, “hoge” stroomkosten en nog veel meer.
Daarbij komt dat deze schepen ongeveer 6 a 7 maanden geld opleveren. Betekend dit dat de meeste traditionele zeilschepen volgend jaar gaan verdwijnen?
Een relatief goedkope oplossing!
af-x fire solutions heeft een goedkope oplossing voor dit probleem. Ons IMO/MED gecertificeerde brandblussysteem kunnen de schippers in het motorcompartiment installeren in plaats van deze brandwerende betimmering.
Het grote voordeel hiervan, is dat de schipper een groot gedeelte van de installatie zelf kan doen. Dit drukt dan ook enorm de kosten. Voor een motorcompartiment van 20 m3 is een schipper ongeveer €3.000 a €3.500 kwijt.
Voorkomt af-x fire solutions de ondergang van de Bruine Vloot?
Vraag nu de gratis waardecheque aan en wij komen uw boot geheel gratis controleren om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Meer informatie www.afxfiresolutions.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht