windverwachting

Al 1500 journalisten die met Volvo Ocean Race 2014-2015 willen meevaren, maar solliciteren is nog mogelijk

PERSBERICHT

Alicante – De Volvo Ocean Race-zoektocht naar Onboard Reporters voor de volgende editie in 2014-15 verloopt voortvarend. De organisatie ontving in minder dan tien weken 1.500 sollicitaties uit de hele wereld. Daarmee is het project nu al een groot succes.
Op 11 januari jl. begon de Volvo Ocean Race met de werving van derde generatie, multimediale verslaggevers aan boord van de racejachten. De videoadvertentie richtte zich tot ervaren multimediale verhaalvertellers. Die tevens beschikken over stabiele handen en zenuwen om tijdens de negen maanden durende race rond de wereld vanaf de oceanen video, audio, tekst en foto’s te produceren.
Sindsdien is de respons van potentiële Onboard Reporters enorm. De organisatoren werken hard om alle mails door te nemen met het oog op de perfecte kandidaat voor elk team. De gegadigden komen vanuit de hele wereld met gastland Spanje als koploper voor wat betreft het aantal aanmeldingen sinds 11 januari.
Interesse uit Nederland
Verdere interesse is afkomstig uit landen op de route voor 2014-15, inclusief de Verenigde Staten, Zweden, Brazilië, Verenigde Arabische Emiraten, Portugal, Nieuw-Zeeland en China. Ook andere naties nauw verbonden met de Volvo Ocean Race meldden zich, waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk. En weer andere geïnteresseerden vertegenwoordigen landen met tot dusver weinig betrokkenheid bij de Volvo Ocean Race, zoals Griekenland, Venezuela, Turkije, Polen en Tsjechië.
Op het gebied van professionele ervaring beschikken de kandidaten over achtergronden in het werken met camera’s, verslaggeving, sport en nieuwsjournalisten. ‘De Onboard Reporter is een uniek kenmerk van dit evenement’, aldus Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. ‘Ze zijn de oorlogscorrespondent van de Race. Het is bedoeld om het verhaal, de opwinding en actie aan het publiek te brengen. Het is echt een ontzettend zware job, misschien wel de zwaarste in de journalistiek. Om dan de enorme interesse te zien, is erg bemoedigend.”
De 2014-15 Race wordt de derde achtereenvolgende editie met Onboard Reporters, voorheen bekend als Media bemanningsleden. Deze keer moeten ze worden goedgekeurd door de Volvo Ocean Race. Zo wil de organisatie ervoor zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de verbeterde mediamogelijkheden van de One Design Volvo Ocean 65.
Er is geen officiële deadline voor dit proces, dus solliciteren is nog steeds mogelijk.
Meer informatie The Volvo Ocean Race,  Diabo – Interview met reporter manager (Word document)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X