123 stickers

Amrit Watersport haalt duurzame Finse SAFIRE dieselkachels voor plezierjachten naar Nederland

PERSBERICHT
Arnhem – Watersportminnend Nederland opgelet: Amrit watersport te Arnhem is per direct exclusief leverancier van de Finse SAFIRE dieselkachels voor plezierjachten, geschikt om zelf in te bouwen. De SAFIRE dieselkachels zijn een ambachtelijk Fins product, geproduceerd in een familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring in het ontwerpen van brandstofgebaseerde kachels. Resultaat: er het hele jaar door lekker warm bij zitten tegen een laag brandstof- en stroomverbruik.
‘Een plezierjacht biedt pas plezier wanneer deze is voorzien van een deugdelijke verwarming,’ zegt Mart Verheul, eigenaar van Amrit watersport. ‘Want alleen dan kun je er het hele jaar van genieten. Voor de uitbreiding van ons productscala was ik dan ook op zoek naar een leverancier van goede compacte verwarmingstoestellen. ‘Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat je voor expertise op dat gebied terecht komt in Scandinavië, en al vrij snel kwam ik in contact met SAFIRE, dat al tientallen jaren dieselkachels levert voor zowel vaartuigen als de talrijke blokhutten en vakantiehuisjes die Finland rijk is.’
Safire serie
Er zijn vijf kachels met een verwarmingsvermogen van 1,6 tot 3,6 kilowatt. Deze kachels kunnen elk formaat boot verwarmen, het hele jaar door. De kachels zijn zuinig in brandstof- en stroomverbruik. U kunt met een gemiddelde startaccu de 1600D kachel meer dan 4 dagen laten branden.
Comfortabel en stil
Voor een behaaglijk verwarmde ruimte is een goede luchtcirculatie onontbeerlijk. Ook wanneer een bestaande kachel voldoende warmte afgeeft, wil de circulatie van de warme lucht in het vaartuig nog wel eens te wensen overlaten. De SAFIRE kachels ondervangen dit door de toestellen te voorzien van nietéén, maar meerdere uitgangen voor de warme lucht. Dit komt de verspreiding van warmte ten goede, waardoor de hele ruimte tot een comfortabel niveau wordt opgewarmd. Borstelvrije en gelagerde ventilatoren garanderen daarbij een lange levensduur en een extreem stille werking.
Door het gebruik van hoogwaardige materialen gaan de kachels een leven lang mee. De moderne brandertechniek zorgt voor een optimale en schone verbranding met een blauwe vlam. De roestvrijstalen brander is geschikt om zelf te reinigen.
Door de compacte afmetingen is de kachel eenvoudig en snel zelf in te bouwen. De standaard bediening biedt een traploze, automatische verwarming met externe thermostaat en koudeluchtventilatie. Het optionele Genius bedieningspaneel kan worden geprogrammeerd met start- en stoptijden in een jaarkalender en biedt nog een aantal andere extra’s. De onderhoudsinterval is extreem lang, onderdelen zijn goedkoop en het onderhoud kan zelf worden uitgevoerd. De SAFIRE kachels zijn leverbaar in vier uitvoeringen met verschillend vermogen.
Meer informatie www.safireverwarming.nl en www.amritwatersport.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X