windverwachting

Amsterdamsche Fijnhouthandel levert gratis Red Ceder hout voor afstudeer botenbouw-project Hout- en Meubileringscollege

PERSBERICHT
Amsterdam – Robin Thieme en Chris Kempe, twee studenten aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, maken als afstudeerproject een zeilboot, genaamd ‘So and So’. De Amsterdamsche Fijnhouthandel heeft als sponsoring het Red Ceder hout geleverd. De studenten zijn sinds enkele weken bezig met het opbouwen van hun zeilboot, deze opbouw was ook te zien tijdens de Hiswa 2014.
De ‘So and So’ is een ontwerp uit 1937, ontworpen door de legendarische botenontwerper Lewis Francis Herreshoff. De simpelheid van zijn ontwerpen laten zien dat hij een echte kunstenaar was door in zijn ontwerpen de niet-essentiële onderdelen weg te laten en alleen de essentiële onderdelen te behouden. Zijn vader, Nathanael Greene Herreshoff streefde ook naar bouwkundige perfectie. De ‘So and So’ heeft hij voor zichzelf ontworpen, maar nooit daadwerkelijk weten te bouwen. Robin en Chris maken deze zeilboot als afstudeerproject, met zeer veel motivatie en enthousiasme.
Ivar Brugman, eigenaar van de Amsterdamsche Fijnhouthandel: “Ons bedrijf is nauw betrokken bij het Hout- en Meubileringscollege. We zien niet vaak dat er als afstudeerproject een zeilboot wordt gebouwd. En dat dit project ook nog eens een zeilboot is dat destijds ontworpen is door Herreshoff is natuurlijk helemaal prachtig. Met de sponsoring willen we aangeven dat we oog hebben voor het belang van jonge, goed opgeleide botenbouwers. Ik denk dat we nog veel van Robin en Chris gaan horen!”
De Amsterdamsche Fijnhouthandel is sinds 1898 gespecialiseerd in de import en verkoop van hardhout. De Amsterdamsche Fijnhouthandel is een bloeiend bedrijf met een uitgebreide klantenkring in de aannemerij, meubelmakerij en scheepsbouw. Ook muziekbouwers en particulieren komen graag langs voor een bijzonder stukje hout.
Meer informatie www.fijnhout.nl en www.thespiritofherreshoff.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X