Informatie voor de watersporter

Andere opzet HISWA Amsterdam Boatshow 2018 met extra aandacht voor vaarplezier, gadgets en funsports

PERSBERICHT
Amsterdam – Iedereen die zich thuis voelt op het water, kijkt alweer uit naar de start van het watersportseizoen in het voorjaar. RAI Amsterdam is ook in 2018 de trotse gastheer van de voorpret. Hier vindt van 7 t/m 11 maart 2018 de HISWA plaats. Naast prachtige boten is er volop aandacht voor andere zaken die het varen plezierig maken, van gadgets tot culinair. Waterratten kunnen hun skills testen in de Funsporst Xperience die dit jaar dubbel zo groot is.

Al bij binnenkomst valt het verschil op met eerdere edities. De bezoeker betreedt het evenement via de haven aan de achterkant van het RAI complex, waar diverse deelnemers hun modellen in het water presenteren en uitnodigen tot uitproberen. Het hiernaast gelegen Strandzuid, dat onlangs volledig is vernieuwd, neemt alvast een voorschot op de zomer; er is heerlijk te eten en te drinken en bij mooi weer kun je buiten zitten.
Lifestyle & Recreatie
De bezoeker kan direct naar de wereld die hem of haar het meest aanspreekt. Naast de zeven bestaande watersportwerelden (Sloep, Speed, Zeilen, Onderdelen & Accessoires, Shop, Funsports en Klassiek) is er deze editie speciale aandacht voor Lifestyle & Recreatie. Rondom een levendig pop-up restaurant vindt de levensgenieter alle zaken die het varen prettig maken: manieren om muziek te luisteren, heerlijke wijnen en culinaire tips, vaarroutes, vaarvakanties, handige gadgets en mooie modemerken om er stijlvol uit te zien op en aan het water. Ook de indeling van het event is dit jaar verrassend anders.
Funsporten in de pool
Windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, skimboarden, suppen, kneeboarden, longboarden en BMX – de sportieveling vindt alles van zijn of haar gading in de Funsports Xperience. Wegens overweldigend succes in 2017 is deze in 2018 maar liefst twee maal zo groot. Bezoekers kunnen zelf de verschillende sporten uitproberen in de 50 meter lange pool of op simulatoren. Bekende merken presenteren hun nieuwste gear. Je kunt de spullen direct testen of kopen en uiteraard ervaringen delen met andere funsportfanatics.

Innovaties en koopjes
De vernieuwing gaat hard in de waterwereld en de beste primeurs vind je op HISWA 2018. De verschillende deelnemers presenteren de jongste innovaties. Nieuw is de verkiezing van het HISWA Hebbeding, een snufje of gadget die het varen nog leuker of gemakkelijker maakt en een musthave is voor iedere watersporter. Op de veiling kunnen bezoekers interessante koopjes scoren en natuurlijk zijn er vele aanbiedingen met tot wel 50% korting, speciaal voor dit event.
Ontmoet gelijkgestemden
In het nieuwe theater ‘Mainstage’ geven inspirerende sprekers in de verschillende vakgebieden acte de présence. Daarnaast zijn er in 2018 ‘meeting points’ waar je met gelijkgestemden en experts kunt praten over vier specifieke passies: gemotoriseerd varen, zeilen, onderhoud/doe-het-zelf en alles voor de beginnende watersporter. Schuif maar aan!
Voor jong, oud, man, vrouw, beginner en gevorderd
HISWA 2018 is meer dan ooit een evenement voor iedereen die graag op of rond het water vertoeft. Voor de zesjarige die begint met zeilen, voor de ervaren kapitein die op zoek is naar de nieuwste technieken, voor de genieter die vooral sfeer en entertainment belangrijk vindt, voor de kalme grachtenvaarder of de adrenalinejunkie die het liefst elke dag op zijn board de golven trotseert: HISWA 2018 is er voor iedereen.
Vroege vogels betalen de helft
Van 7 december tot 14 januari kopen early birds 2 kaarten voor de prijs van 1. Ga daarvoor naar www.hiswarai.nl.
De HISWA vindt plaats van woensdag 7 tm zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht