Informatie voor de watersporter

Anders opgezette Belgian Boat Show 2013 trekt dankzij een stijging van 20% zo'n 30.000 bezoekers

PERSBERICHT
belgianboatshow_2013Gent – De 25ste editie van Belgian Boat Show was in vele opzichten anders dan alle voorgaande. De organisatie verplaatste de show naar andere hallen binnen het Flanders expo complex, zorgde voor een aanbod van beginner tot gevorderde en wist met diverse acties en evenementen het belevingsgehalte van de beurs aanzienlijk aan te zwengelen. De gerichte communicatiecampagne, ondersteund door de promotie die alle deelnemers in hun netwerk voerden, leidde tot een 30.000 tal geïnteresseerde bezoekers, een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar.
Zowel qua themaopbouw, bezoekersparcours en actieve belevingsaccenten was dit voor zowel de bezoekers als de deelnemers een heel andere Belgian Boat Show. De nieuwe hallenindeling zorgde bij de bezoeker voor een ontdekking van nieuwe exposanten, nieuwe producten of diensten.
Hiermee kwam een niet onbelangrijk aspect van de watersport corebusiness in België veel beter onder de aandacht: de servicebedrijven, het watertoerisme en de talloze kleinhandels en installateurs die de vloot van bestaande jachten voortdurend pimpt met nieuwe navigatiesystemen, motoren, decoratie of veiligheidsuitrusting.
“Het aanbod van grote kajuitjachten is de weergave van wat er momenteel in de Belgische watersportbranche gebeurt,” zegt Philippe Royeaux van Marina Yachting Center die met een keuze aan luxe motor- en zeilkajuitjachten exposeerde.
Hij is ervan overtuigd dat zijn collega’s voor de volgende editie opnieuw aanwezig zullen zijn. “De Europese voorjaarsshows laten een lichte hausse in de boteneconomie voelen. Ook de Belgian Boat Show volgt deze trend.” zegt deze jarenlange trouwe exposant.
Iedereen was vol lof over het aanbod van de vaarscholen en de verhuur en charter van zeil- en motorjachten op de Noordzee en de rest van de wereld. Vooral de indeling die als veel knusser en intiemer werd ervaren, krijg een hoge waardering. Ook in deze sector vertaalde het gevoel van meer passage zich in gevulde orderboekjes en beloftevolle leads. Ondanks het economische klimaat willen mensen blijven genieten van hun vrije tijd: het water is zijn lokroep dus absoluut niet verloren, vinden de lesgevers.
Daar zijn ook de watersportorganisaties en federaties het mee eens: de lancering van de het 150 jubileumjaar van de Royal Belgian Sailing Club, maar ook de lancering van de talloze watersportcursussen van de federaties kreeg een glorieus hoogtepunt op de traditionele nocturne van vrijdagavond.
Diverse events op de beursvloer vergrotten de betrokkenheid van het publiek bij het aspect waterplezier. Zowel het Maritiem Reiscafé, de presentaties in de Boat Point, als de gratis watersportinitiaties op het demobad of de Wavesurfer trokken de nodige gegadigden. Het Indoor Wavesurf Kampioenschap was voor zowel de fans als voor de 15 beste Belgische riders een groot en voor herhaling vatbaar succes.
De volgende Belgian Boat Show heeft plaats van 8 tot en met 10 en van 14 tot en met 16 februari 2014 in Flanders expo, Gent.
Meer informatie www.belgianboatshow.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht