Informatie voor de watersporter

ARC Channel Islands 2017 is voor zeilers met eigen boot ideale vakantieactiviteit om grenzen te verleggen

PERSBERICHT

foto: World Cruising / ARC Channel Islands

Isle of Wight, Den Haag – Na een succesvolle eerste editie vorige zomer, zal ook dit jaar weer de ARC Channel Islands plaatsvinden. World Cruising Club meldt dan ook dat de inschrijvingen voor 2017 geopend zijn. Afhankelijk van het weer, zal de vloot onder begeleiding van de lead-boot op zaterdag 12 augustus vertrekken vanuit Haslar Marina in Gosport (UK). De route leidt naar de populairste bestemmingen Cherbourg, Guernsey en Alderney, met de mogelijkheid onderweg van crew te wisselen. De rally zal op zondag 20 augustus, na een nachttocht, ook weer eindigen in Gosport (UK).
De rally is een unieke mix van zeilen in een sociale omgeving, activiteiten aan wal en de zekerheid van de begeleidingsboot, die meevaart als flottieljeleider en om eventueel te assisteren. Het team aan boord van de begeleidingsboot, onder wie een senior instructeur van de Hamble School of Yachting, is er om te helpen en te motiveren, zoveel of zo weinig als men zelf wil. ARC Channel Island heeft als doel om tochtzeilers aan te moedigen om hun grenzen te verleggen, of dit nou een eerste zeereis is of zeilen met jonge kinderen, of de ervaring om ‘s nachts het kanaal over te steken.
Vanwege de beperkte deelname, kunnen er maximaal 30 boten inschrijven voor de ARC Channel Island 2017. Plaatsen zullen worden toegewezen op basis van het moment van inschrijving, dus ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wegens de populariteit van de rally is het geïnteresseerden dus aan te raden om zo snel mogelijk in te schrijven.
Voor meer informatie www.worldcruising.com/arcchannelislands of de vertegenwoordiging in Nederland www.bomarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht