Batavia Sailing Center in Lelystad neemt motorschip 'Waddenzee' in gebruik als accommodatie en boot voor evenementen

PERSBERICHT
waddenzeeLelystad – Deze week heeft het Batavia Sailing Center in Lelystad het motorschip Waddenzee in gebruik genomen als “clubhuis”. Het schip biedt overdag plaats aan 60 personen; er is slaapaccommodatie voor 24 personen. De Waddenzee wordt de vaste plek waar de leden van het Batavia Sailing Center bijeenkomen. De zeilboten liggen naast de Waddenzee afgemeerd. Verder wordt het schip ingezet als evenementenschip, comitéboot en slaapschip tijdens (zeil)evenementen. Ook tijdens het toenemend aantal bedrijfsevenementen dat door het Batavia Sailing Center wordt uitgevoerd speelt het schip een belangrijke rol.
Het ms Waddenzee, in 1920 gebouwd bij Boot in Alphen a/d Rijn, is 30 meter lang en 6 meter breed en voorzien van twee jonge dieselmotoren. Door de beperkte diepgang heeft het schip een groot vaargebied. Het is direct na de bouw ingezet als veerboot van Harlingen naar Ameland en heeft daar jaren, soms onder zeer zware omstandigheden, dienstgedaan. Nadat het vervangen werd door een grotere veerboot, is het schip ingezet in de sportvisserij op de Waddenzee en Noordzee. De vorige eigenaar heeft 42 jaar met het schip gevaren.
Bij het Batavia Sailing Center zijn ze bijzonder blij met de komst van de Waddenzee. Joop van Diest: “Door de snelle groei die het Sailing Center doormaakt is de vraag naar flexibele ruimte en zeker ook logiesfaciliteiten sneller gekomen dan wij hadden verwacht. We hebben nog even de vestiging in een pand aan de haven overwogen, maar de Waddenzee biedt precies datgene wat we zochten: een gezellig clubhuis met ‘karakter’, een bijzondere uitstraling, voldoende ruimte en bedden om gasten en leden te huisvesten en – vooral – de flexibiliteit om ook activiteiten op andere locaties te ontplooien. Zo willen wij in juni met ons Optimisten talententeam naar de Combi in Enkhuizen. Zeilers, boten en ouders er op en varen maar.”
Het schip is ook beschikbaar voor organisatoren van (zeil)evenementen en bedrijfsevenementen.
Meer informatie www.bataviasailingcenter.nl

2 Berichten

 • Hr. G.van Spanje

  9 jaar geleden / 7 juli 2014 om 19:35 uur

  prachtig ! Naar deze boot zoek ik al jaren. Als kind van twee ging er al mee naar Ameland en later nog vaak. Klopt het dat de laatste eigenaar, die helaas niet genoemd is, rederij Doeksen was ?
  Mijn familie had het altijd over de Barkas. Kunt u die naam koppelen aan deze boot ? Of was dit een typisch familie-naampje dat nergens op slaat ? Graag stond ik voor op de punt omdat het binnen te veel naar olie stonk en het te benauwd was. En dan met de neus in de wind de lichtjes van Ameland dichterbij zien komen.
  U heeft de boot prachtig opgeknapt, chapeau.

 • Sieta Tjepkema

  7 jaar geleden / 10 januari 2016 om 15:45 uur

  Het schip is direct na de bouw tot 1948 eerst ingezet als veer- en postboot tussen Ameland en Zwarte Haan, een plaats aan de Waddenzeekust, zo’n twintig kilometer ten noord-westen van Leeuwarden. Pas toen de veerdienst in 1948 werd opgeheven is de boot naar Harlingen gegaan en vanuit daar gebruikt voor zeesportvissen, rondvaarten en weekend- en dag/nacht tripjes over het wad en van Harlingen naar West-Terschelling. Zie https://www.facebook.com/Het-Bildt-344343992337255/

Berichtensectie gesloten.