Informatie voor de watersporter

Bataviahaven op 17 en 18 december in het teken van eerste 'Batavia Winter Fair'

Persbericht
Lelystad, Bataviahaven – Winterse geuren, warmte, vrolijke lichtjes en gezelligheid. De ingrediënten van de Batavia Winter Fair. Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2011 zal de eerste editie van de Batavia Winter Fair plaatsvinden. Een gezellig en veelzijdig winterevenement in en rond de Bataviahaven in Lelystad. Stichting Bataviahaven heeft het initiatief genomen voor dit winterfeest, door samen te werken met Artifest, de Bataviagebiedspartners (o.a. Bataviawerf, Naupar, Nieuwlanderfgoed), plaatselijke horeca en ondernemers uit het gebied belooft het een sfeervol Batavia Winter feest te worden.
Op beide dagen is er een gezellige winterfair, met meer dan 40 kramen vol winterse, kerst en nautische koopjes. Natuurlijk mogen de winterse zaken als Koek en Sopie, oliebollen, poffertjes, snert en glühwein niet ontbreken.
Artifest zorgt voor een uitgebreide kunsthappening met zeker 20 kunstenaars. Aan boord van de Abel Tasman en in het havengebouw zullen deze (maritieme) kunstenaars hun creaties graag aan u tonen. Aan boord van de Abel Tasman kunt u tevens genieten van een hapje en drankje. Ook in de Hiva Oa Art Gallery van Remco van Zwol zal het nodige te doen zijn, dus neem ook daar zeker een kijkje.
Nu maar hopen op mooi droog winterweer. De koude zal geen probleem zijn, want op het evenemententerrein zorgt de Kachelsjop voor houtkachels die de hele dag gezellig branden. Voor de kinderen is er ook meer dan genoeg te zien en te doen. Bijvoorbeeld brood of pannenkoeken bakken op open vuur onder leiding van de scouting of een speurtocht ondernemen?! De verschillende bedrijven en instellingen in het Bataviagebied laten zich tijdens de Winter Fair van hun beste kant zien. Zo zijn de bezoekers van de Winter Fair voor een gereduceerde prijs welkom bij de Bataviawerf en zijn er meerdere oude Batavia ambachten te bewonderen.
Beide dagen zullen er verschillende koren en shantygroepen voor een winterse sfeer zorgen. Onder meer de bekende shantygroepen Dutch Courage en Enkhuizen 4+1 zullen optredens verzorgen.
Al met al een overvol programma, wat voor iedereen iets te bieden heeft. We nodigen u dan ook van harte uit om het weekend van 17 en 18 december naar de Bataviahaven in Lelystad te komen. En let op zaterdagavond gaat het feest tot 21:30 door zodat u kan genieten van de prachtig verlichte stalletjes en schepen. Tijden: zaterdag van 11:00-21:30 uur en zondag van 11:00-16:00
Meer informatie www.bataviahaven.nu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht