windverwachting

Bekking (Brunel) en Brouwer (SCA) beiden blij om ‘vroeg op het water te kunnen zijn’ voor Volvo Ocean Race

Lanzarote (Spanje) – Ze behoren niet tot de favorieten, maar schipper Bouwe Bekking verwacht desondanks met Team Brunel hoge ogen te kunnen gooien in de Volvo Ocean Race. De ervaren zeiler traint met zijn ploeg bij Lanzarote om de Nederlandse boot te leren kennen.

“Het is lekker dat we als één van de eerste teams op het water aan het werk zijn”, aldus de ervaren Bekking, die zich opmaakt voor zijn zevende deelname aan ‘s werelds meest prestigieuze zeilrace.

Zweedse Team SCA vrouwenboot
Niet alleen Bekking en zijn bemanning zijn op Lanzarote in trainingskamp. Elders op het eiland heeft ook Team Zweden zijn kamp opgeslagen. De Zweedse boot telt louter vrouwelijke bemanningsleden, onder wie de Nederlandse Carlijn Brouwer. Contact met haar landgenoten van Team Brunel mag zij echter niet hebben. De organisatie verbiedt de deelnemende teams contact met elkaar te zoeken om zo het uitwisselen van informatie te voorkomen.

Brouwer is met de Zweedse vrouwenboot overigens al bijna een jaar in training. “Wij zijn het langst van alle teams bezig. Dat is wel een lekker gevoel.” (NOS)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X