Informatie voor de watersporter

Bezoekersaantal HISWA te Water 2011 toch nog boven de 19000 ondanks eerste dagen van extreem slecht weer

PERSBERICHT
Driebergen – De HISWA te water die afgelopen week plaatsvond in Marina Seaport IJmuiden heeft ondanks het extreem slechte weer van de afgelopen week 19.156 bezoekers getrokken. De eerste drie dagen leverde de organisatie flink in op het bezoekersaantal ten opzichte van diezelfde dagen vorig jaar, de laatste drie dagen werd deze terugval gedeeltelijk gecompenseerd. Overigens spraken exposanten van een overwegend zeer gericht publiek waar voor de meeste deelnemers serieuze verkoopleads uit voortgekomen zijn. Daarnaast werden er ook al tijdens de bootshow zelf diverse boten verkocht.
Noodmaatregelen
Op de openingsdag van de bootshow besloot de organisatie in samenspraak met politie en brandweer de grote expositietent uit voorzorg te ontruimen vanwege de aangekondigde windstoten van 9/10 beaufort. Ook werden de kassa’s anderhalf uur voor sluitingstijd gesloten. Hoewel de HISWA te water wel vaker te kampen heeft gehad met stormachtige omstandigheden, was het voor het eerst in het 28-jarig bestaan van de bootshow dat dit soort maatregelen noodzakelijk waren. Schade of ongelukken zijn dan ook uitgebleven. Ook de dagen erna bleef harde wind en regen de bootshow parten spelen; de laatste drie dagen werd het gelukkig beter en rustiger weer, wat resulteerde in veel meer publiek op de steigers.
Kijkers en kopers
Mattijs van Baalen van De Valk kan met de verkoop van de Mochi 19 terugkijken op een geslaagde beurs: “Wij hadden een afspraak met een potentiële koper en die heeft inderdaad onze Mochi 19 gekocht. Voor ons was deze HISWA te water toen al geslaagd.” Bénéteau presenteerde drie wereldprimeurs van het Franse zeiljachtenmerk en had over belangstelling niet te klagen. Arthur van der Werff: “Wij hebben in totaal acht zeiljachten verkocht, met zelfs vier op de zaterdag. Dat was voor ons echt een topdag. Ondanks moeilijke tijden merken we dat er wel degelijk een markt is voor onze jachten.”
X-Craft, aanbieder van luxe RIBs, ondervond de toegevoegde waarde van de proefvaartsteiger: “Serieuze belangstellenden hebben wij ter plekke mee uit varen genomen. Daar zijn meteen diverse aanvragen voor offertes en vervolg proefvaarten uit voortgekomen.”
Ook Vrolijk Watersport kijkt tevreden terug op de beurs: “Als standhouder in de expositietent zijn wij natuurlijk minder afhankelijk van het weer. Na een wat trage start hebben we uiteindelijk een behoorlijke omzet gedraaid.”
HISWA te water naar Amsterdam
Het ligt in de planning om de HISWA te water volgend jaar in Amsterdam plaats te laten vinden. Bij de NDSM-werf wordt begin volgend jaar gestart met de aanleg van een golfbreker, naar verwachting in het voorjaar gevolgd door de bouw van de jachthaven. Deze voorzieningen maken onderdeel uit van het toekomstige HISWA Nautical Center aan de noordelijke IJ-oever. Op 12 juli jl. tekenden HISWA Groep en de gemeente Amsterdam hiervoor een convenant en erfpachtovereenkomst waarin afspraken gemaakt zijn over de vestiging op de NDSM-werf van de HISWA te water, het HISWA-hoofdkantoor en het havenkantoor. De benodigde vergunningen zijn inmiddels aangevraagd. De volgende editie van de HISWA te water vindt plaats van 4 tot en met 9 september 2012.
HISWA 2012
Van dinsdag 6 tot en met zondag 11 maart 2012 kunnen watersportliefhebbers eerst nog in Amsterdam RAI terecht voor de HISWA 2012. Op deze allround watersportbeurs, georganiseerd door Amsterdam RAI, komen alle takken van watersport aan bod.
Meer informatie www.hiswa.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht