Boot Düsseldorf 2018 met de boot bezoeken: educatieve vaartocht van SAW naar de grootste watersportbeurs ter wereld

PERSBERICHT

Naar Boot Düsseldorf 2018 met het vier sterrenschip ‘De Rigoletto’
Malden – De Stichting Actieve Watersport-beoefenaars S.A.W. organiseert wederom in samenwerking met het blad ‘Motorboot’ van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari 2018 de educatieve vaartocht naar Boot Düsseldorf. Deze beurs is de grootste indoor-botenshow in Europa. Veel werven en watersportbedrijven tonen er jaarlijks hun nieuwste boten.
We vertrekken vrijdag 19 januari om 08.00 uur vanaf de ligplaats aan de Waalkade in Nijmegen. U dient dan om 07.30 uur aan boord te zijn.
Eventueel kan er op donderdagavond 18 januari al worden ingescheept (kleine meerprijs: overnachting + ontbijt 35,= p.p.). Zondag 21 januari wordt teruggevaren naar Nijmegen, waar het schip aan het einde van de middag zal arriveren.
Educatie
Tijdens de vaartocht zullen weer een aantal presentaties en een workshop plaatsvinden. Er zal aandacht zijn voor het vaar- en communicatiegedrag (marifoon) van de beroepsmatige en recreatie scheepvaart – bekeken vanuit de stuurhut – en je wordt in de gelegenheid gesteld om zelf het roer ter hand te nemen.
• Hoe gedraag ik mij op een drukke internationale rivier zoals De Duitse Rijn (met veel afwijkende regels). ‘Strecke kennis’ is heel belangrijk.
• Voor schepen boven de 15 meter dient men op de Duitse Rijn te beschikken over een Rijn Sport Patent. Er zal uitgebreide informatie verstrekt worden wat er nodig is om dit Patent te behalen.
• Veiligheid aan boord: Wat te doen bij calamiteiten. Wat te doen bij te water raken enz,enz.
* Klaar voor iedere redding: Workshop Reanimatie-AED-EHBO.
Gezelligheid
Aan gezelligheid zal het zeker niet ontbreken want ook nu weer is er live muziek aan boord.
We varen weer met het prachtige 4 sterrenschip ‘De Rigoletto’. In totaal zijn er 50 twee persoons hutten beschikbaar. Zaterdag liggen we in Düsseldorf en is er gelegenheid de beurs te bezoeken en/of de stad in te gaan.
Inschrijven
De kosten voor deelname bedragen slechts € 99,= per persoon per nacht. Inclusief: Volledige verzorging aan boord, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner. Gedurende de gehele tocht gratis koffie en thee en gekoeld water. Exclusief: Reis- en ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, drankjes aan de bar, toegangsbewijs voor Boot Düsseldorf.
Inschrijven, schriftelijk of per e-mail bij het secretariaat van SAW (info@vaarschoolsaw.nl). Boek wel tijdig, want ‘vol is vol’!
Meer informatie www.vaarschoolsaw.nl