Boot Holland is van 10 tot en met 15 februari met zestig wereldprimeurs eerste keus voor werven en producenten

Persbericht

Eén van de primeurs is de Bege 1150 van Bootcentrum Geertsma met doorgetrokken salondak

Leeuwarden – Boot Holland mag zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Steeds meer werven en producenten kiezen voor deze beurs voor het presenteren van hun primeurs. Dit jaar zijn er zestig wereldprimeurs te zien. Er hebben zich 300 deelnemers ingeschreven verdeeld over vijf hallen met een totaal tentoonstellingsoppervlak van 40.000 m². Bijzonder is dat er dit jaar 45 bedrijven voor het eerst deelnemen. Dat toont aan dat deze beurs in het middelpunt van de belangstelling staat. Boot Holland trekt jaarlijks een kleine 50.000 bezoekers.
Pieter Fokkema, projectmanager van Boot Holland: “Deze overweldigende belangstelling is een geweldige ontwikkeling. Na de beurs van vorig jaar kregen we van veel standhouders lovende kritieken, positieve reacties en toezeggingen. Dat heeft geresulteerd in een beurs met 300 deelnemers waarmee echt elke vierkante meter gevuld is. De watersport zit in zwaar weer, het is dan ook prachtig dat men massaal kiest voor Boot Holland. En niet voorzichtig, standhouders pakken flink uit. Jetten Yachting komt met drie schepen, Pollard Jachtbouw is aanwezig met twee schepen en bij de open motorboten is Watersport Giethoorn present met een stand van 400m2.
Boot Holland, dat dit jaar voor de 22ste keer wordt gehouden, is een allround watersportbeurs. Van elektronica tot motoren, van toerisme tot klassenorganisaties. En natuurlijk boten. Veel boten. In alle varianten.
In de Saksenhal staan de motorboten centraal met aan,- en rond de motorbootsteiger ongeveer vijftig motorboten, in staal en polyester. Liefhebbers van rond- en platbodems komen op een speciaal plein aan hun trekken. Verder is het Elektrisch Varen Paviljoen met een oppervlak van 700 m² op de komende beurs weer groter dan het jaar ervoor en ook toonaangevende sloepen- en vlettenbouwers zoals Interboat, Waterspoor, Enkhuizer sloep, Jachtwerf de Jong en Langweerder Sloep kiezen voor Boot Holland.
Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 10 februari tot en met woensdag 15 februari in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden.
De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd tm 12 jaar mag gratis naar binnen. Online-tickets € 12,50 Parkeren kost € 4
Meer informatie www.boot-holland.nl