Informatie voor de watersporter

Boottest: Amigo 485 S en 475 Sport

De lol die je op een boot hebt hangt niet af van de grootte of de prijs van een boot. Het gaat namelijk maar om één ding en dat is varen. Het genieten op het water maakt watersporten zo leuk. Dus heb je eigenlijk alleen een boot nodig die bij je past en die lekker vaart.

We testten twee Amigo’s, de 475 Sport en de 485 S. Deze Amigo’s worden op de markt gebracht door de Botenfabriek. Het is een bedrijf uit Elburg, dat gespecialiseerd is in compacte, budgetvriendelijke, trailerbare sloepen, consoleboten en visboten. 

De Amigo 485 S is nette polyester boot met een fijne instapprijs. Deze is geschikt voor vijf volwassenen, dus je kunt je vier beste amigo’s meenemen. En wat deze Amigo extra leuk maakt is dat deze is uitgerust met een elektrische buitenboordmotor. 

De 475 Sport is de tweede boot en die toevoeging Sport verklapt al iets over het verschil met de andere Amigo. Deze 475 is dan wel iets kleiner, maar wel speciaal geschikt voor snel varen. Ook deze heeft een basisprijs, die zonder de motor onder de €10.000 begint. 

Met een 30 pk Honda haalt deze al 40 kilometer per uur. Er mag zelfs een motor tot 50 pk achter en dan vliegt deze consoleboot werkelijk over het water. 

Bekijk de complete boottest op boottesten.nl

Boottesten.nl is een website van Laurens Koster en Epco Ongering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht