Bouwe Bekking nu erkend Kaap Hoorn Vaarder

PERSBERICHT
Lorient – De gemeente Hoorn en de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn Vaarders hebben tijdens de Volvo Ocean Race stopover in Lorient Bouwe Bekking geëerd voor het ronden van Kaap Hoorn.
Bouwe Bekking rondde het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika al acht keer. Om dit te eren kreeg de Nederlandse schipper uit handen van de Hoornse loco-burgemeester Ben Tap in het Holland Paviljoen het officiële Kaap Hoorn Vaarders beeld uitgereikt.
Tevens werd Bekking uitgenodigd om in oktober samen met de andere zeilers van Team Brunel naar Hoorn te komen. Elk jaar reikt de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in de Hoornse Oosterkerk een penning en een oorkonde uit aan zeelieden, die zeilend Kaap Hoorn gerond hebben. Bouwe Bekking heeft sinds zijn eerste ronding wegens andere verplichtingen nooit tijd gehad om de penning en bijbehorende oorkonde in ontvangst te nemen.
Bouwe Bekking: “Het ronden van Kaap Hoorn is altijd het hoogtepunt van de race. Volvo Ocean Race-zeilers die in het verleden om welke reden dan ook Kaap Hoorn niet konden ronden, hebben voor hun gevoel de race niet afgemaakt.” (Brunel Sailing, www.kaaphoornvaarders.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X