Informatie voor de watersporter

Cursus traditioneel overnaads zeilsloepje bouwen op De Bataviawerf

Voor de vierde keer organiseert De Bootbouwschool een cursus traditioneel overnaads zeilsloepje bouwen op De Bataviawerf. Dit gaat gebeuren van zaterdag 26 augustus t/m zondag 3 september. Op deze historische plek wordt ook in 2023 deze populaire cursus, waarin we een overnaads traditioneel sloepje gaan bouwen, weer georganiseerd.

Geen “IKEA” bouwpakket maar een hands-on cursus die begint met een stapel ruw hout, waar na negen dagen een mooi sloepje uit gaat ontstaan.

Hierin leer je het opstellen van de mallen; en maken en opstellen van de “back-bone” (de voorsteven, kiel, doodhout en spiegel) uit massief hout; het opnemen, uitzagen en plaatsen van elke huidgang (huidplank) apart; het stomen van deze gangen en de spantjes; het klinken en schroeven van al dat hout met koperen klinknagels en bronzen schroeven om er een stevig en toch soepel geheel van te maken; als laatste leer je het afbouwen met wegers, knieën en aanverwante onderdelen.

We bouwen een mooie roei-zeilsloepje Catherine (bekend van WoodenBoat Magazine) in massief hout. Een mooi bootje uit een rij van klassiekers die we al vaker gebouwd hebben.

Met een beetje mazzel roeien we aan het eind van de week een rondje om de Batavia! Voor de zekerheid nemen we al een setje roeiriemen mee!

Met alle kennis en vaardigheden opgedaan in deze cursus heb je genoeg bagage om thuis je eigen boot te gaan bouwen. Heb je al plannen om te gaan bouwen? Overleg dan wat je van plan bent, dan kunnen wij je beslagen ten ijs laten komen. Of het nou groter is, of een andere bouwwijze? Het komt in principe steeds op hetzelfde neer: Beginnen met die eerste stap ….

Voor meer informatie: Bootbouwschool.nl

Foto: De Bootbouwschool

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht