Informatie voor de watersporter

'De nieuwe Sloep' op de HISWA is elektrisch en custom gebouwd door Jan Jaap Wiersma

PERSBERICHT
Amersfoort – Wiersma Yachting is met twee elektrische sloepen aanwezig op de HISWA van 16 tot en met 20 maart 2016. Eén elektrische sloep is te bezichtigen op stand 07.508 in hal 7 en één elektrische sloep ligt in de haven van de HISWA. Geïnteresseerden in een aankoop kunnen direct een proefvaart maken. Ook kunnen zij hun specifieke wensen kenbaar maken. Bijvoorbeeld voor een uitvoering met saildrive of een koelkast of andere wensen. Wiersma Yachting bouwt de elektrische sloepen op maat en naar wens van de nieuwe eigenaar.
Elektrische sloepen op maat
Wiersma Yachting is een werf die zich richt op het varen van de toekomst door het verbinden van ambacht met innovatie: elektrisch varen. De werf van Wiersma is gevestigd in het Ambachtelijk Botenbouw Centrum in Amersfoort. Hier is afgelopen jaar gewerkt aan De Nieuwe Sloep, een nieuwe lijn van elektrische sloepen en vletten met ambachtelijk timmerwerk. Door het one-off principe kan Wiersma naar wens van de klant bouwen en is iedere sloep anders. Zo is er een uitgebreid optiepakket voorhanden met bijvoorbeeld het nieuwste 48V 360Ah lithium ijzer fosfaat accupakket of hydraulische stuurwielbediening.
Wensen elektrische sloepen in kaart
Jan Jaap Wiersma, eigenaar van Wiersma Yachting, brengt graag de wensen van klanten in kaart. “Op de beurs BOOT Holland in januari hebben we veel gesprekken gevoerd met geïnteresseerden. We hebben geconstateerd dat vrijwel iedereen onze sloepen prachtig vindt en verrast is door het feit dat ze elektrisch aangedreven worden. Veel bezoekers hebben vragen over actieradius, maatwerk en onderhoud. Een toilet aan boord, een koelkast en vragen over schuren en lakken, zijn veel gestelde vragen.”
Service en onderhoud elektrische sloepen
Wiersma Yachting biedt abonnementen voor service en onderhoud. “Hiermee wordt voorzien in het uit het water halen, winterstalling, jaarlijkse controle van het elektrische systeem en periodieke schuur- en lakbeurten. Op deze manier heeft een eigenaar geen zorgen en vaart hij ieder seizoen weer in een zo goed als nieuwe elektrische sloep. We kijken uit naar de HISWA en zijn één en al oor voor bezoekers.”
Meer informatie www.denieuwesloep.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht