Informatie voor de watersporter

De Ocean Race en de Europese variant

Na de afgelopen Volvo Ocean Race met de waanzinnige finish voor Scheveningen was het een tijdje stil op het Oceaan-race vlak. Gelukkig worden we de afgelopen maanden weer uitstekend bediend. En het is nog niet voorbij!
Hoe fijn was het om weer dagelijks op de tracker te kunnen kijken en de ontberingen op de hoge zee vanuit je luie stoel van dichtbij mee te maken. De Vendée Globe was nog niet afgelopen of een ander spektakelstuk ging van start. In de America’s Cup zagen we hoe de boot van de Amerikanen, de American Magic in een moment van onoplettendheid de lucht in ging, crashte en nooit meer op het oude niveau wist te komen. Nu staan we aan de vooravond voor de strijd tussen Luna Rossa en Team New Zealand. Ook het Jules Verne-seizoen brak aan maar leidde niet tot nieuwe records van de mega-trimarans.
Komend voorjaar staat ons een nieuw evenement te wachten, de Ocean Race Europe staat gepland voor mei en juni van dit jaar. Deze mini-versie van de oude Volvo Ocean Race is de eerste wedstrijd die gevaren wordt met twee verschillende soorten boten: natuurlijk doen de bekende VOR65’s mee maar de race is nu ook open voor de Vendée Globe boten, de Imoca’s. Niet alle Imoca’s zij geschikt om met een bemanning te varen, bij de meeste boten is de leefruimte echt te klein. Maar we weten bijvoorbeeld van de gloednieuwe CORUM De L’Epargne dat het schip niet alleen snel is maar ook geschikt voor een grotere crew. We gaan het zien!

Ocean Race Europe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht