Informatie voor de watersporter

De wereld rond in een zeilteam

Ondanks de vier weken training die aan de zeilrace vooraf ging, werd ze toch twee dagen zeeziek in de eerste etappe. Amateurzeiler Nicolet de Zwart doet mee aan de Clipper Round the World Race. Op het jacht ‘De Lage Landen’ is ze één van de Nederlanders in een internationaal team.

‘Het is niet zo erg, die zeeziekte. Je kunt twee dingen doen: snel je bed in duiken, of snel weer naar buiten, naar het dek. Ik heb er vooral binnen last van, als de boot flink heen en weer gaat. Daar wordt ook aan de lopende band gekookt, en die etensluchtjes maken het erger. Dan ga ik gauw weer naar buiten, in de frisse lucht meehelpen.

Meehelpen, dat betekent: ieder kwartier de stand van de zeilen controleren en zo nodig aanpassen aan de wind. ‘We zijn zeker fanatiek, we willen die boot zo snel mogelijk laten gaan. In de eerste race werden we zevende van de tien. Bij een tussenstop op Madeira sleutelen we nu aan het schip en verbeteren we de organisatie aan boord. Onze ervaren schipper wil minstens in de top 5 eindigen,’ zegt Nicolet. (Wereldomroep)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht