Informatie voor de watersporter

Delta Lloyd North Sea Regatta 2012 trekt omvangrijk deelnemersveld en de nieuwe J-klasse ‘Rainbow’ als bijzondere toeschouwer

Scheveningen – Voor de komende Delta Lloyd North Sea Regatta die volgende week van start gaat met de Vuurschepenrace hebben weer vele teams ingeschreven. Zo rond de vierhonderd boten verschijnen aan de start, verspreid over de drie evenementen die de Delta Lloyd North Sea Regatta omvat. Grote namen als Roy Heiner, Gideon Messink, Arend van Bergeijk, Gerd-Jan Poortman, John den Engelsman, Nic Bol en Stewart Middleton staan op de deelnemerslijst. Als extra attractie vaart de nieuwe J-klasse Rainbow rond het wedstrijdwater en is de net verkozen olympische multihull Nacra 17 voor het publiek te zien in de Passage in Den Haag.

Aan deze offshore en kustraces doen professionele en niet professionele zeilers mee. Organisator Frans Sluyters: ‘Roy Heiner verschijnt met de TH 38 Hemels van der Hart aan de start van de Vuurschepenrace en de R.O.R.C. North Sea Race. En bijvoorbeeld John van de Starre met de J111 XCentric Ripper, Team Van Vuuren met de Lenco (Salona 37) en Team Delft Challenge met de Melges 34 doen aan alle drie de evenementen mee. Bij de Delta Lloyd North Sea Regatta voor de kust van Scheveningen verschijnen Geert Jan Knoops met de Miles4Justice (Dehler 41) en vele (oud)professionals in de Swan45 klasse, zoals Gideon Messink, Arend van Bergeijk en Gerd-Jan Poortman.” (Sailreport, North Sea Regatta, Rainbow J-H2, De Telegraaf Vaarkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht