windverwachting

Directeur van Vestas Wind maakt bouw nieuwe boot voor Volvo Ocean Race bekend

Abu Dhabi – Team Vestas keert terug in de Volvo Ocean Race. Het Deense team, dat in de tweede etappe op een rif voer, gaat een nieuwe boot bouwen. Dat maakte de directeur van Vestas bekend in Abu Dhabi, waar zaterdag om 11.00 uur de derde etappe van start gaat.

Team Vestas leed eind november schipbreuk ten noord-oosten van Mauritius. Het zeilschip werd net voor de kerstdagen van het rif gehaald en is zwaar beschadigd. (NOSTeam Vestas Wind)

1 Bericht

  • Hans eric jansen

    7 jaren geleden / 4 januari 2015 om 02:01 uur

    Het is unfair dat die arme navigator, wouter verbraak steeds deschuld krijgt van het stranden op het rif. Aangezien dit rif alleen tezien is bij inzoomen op de elctronische kaarten en niemand dit rif midden in de oceaan verwachtte ,,is het puur geluk dat niet de hele vloot gestrand is.Het is de fout van de VOR organisatie. Zij hadden papieren kaarten en hadden een waypoint ten O van het rif moeten zetten.
    Je kunt nietvd navigatoren verwachten dat zij voor elke paar mijl inoomen op hun lectronische kaarten. Indien je van Rotterdam naar Amsterdam rijdt , bekijk je ook niet de detail kaarten van delft, den haag en leiden.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X