Informatie voor de watersporter

Docker lanceert het midden tussen een boot en een drijvend loungeterras als bijzondere vaarbeleving

PERSBERICHT
Zwaag – Het designers duo Heine & Deen presenteert tijdens de Hiswa te Water 2011 hun laatste noviteit: de Docker. De verfrissende kijk op watersport van het ontwerpduo heeft een opmerkelijk product opgeleverd wat het midden houdt tussen een boot en een loungeterras. Het nieuwe concept is compleet naar eigen wens in te richten. De Docker betekent niet alleen loungen en relaxen op het water, maar ook de lancering van een nieuwe vaarbeleving.
Het streven was om de sociale essentie van watersport te vatten. Desondanks heeft de Docker ook wat weg van een hip designterras. Het grote oppervlak met veel bergruimte biedt gelegenheid voor een barbecuefeestje met een groep vrienden, maar is ook bij uitstek geschikt om heerlijk te relaxen met je gezin. De loungebanken geven het geheel een ontspannen en trendy karakter. De Docker is zeker ook geschikt voor de startende watersporter. Het manoeuvreren gaat soepel en met een 25 PK motor is een vaarbewijs niet vereist.
Het onderhoud is minimaal: de composiet vlonderplanken, vochtwerende kussens, aluminium en rvs onderdelen zijn bestand tegen alle weersinvloeden. De vele opties maken het mogelijk elke Docker een compleet eigen gezicht te geven. Of men er nu een glijbaan, een hangmat of een slaapcabine op wenst; de mogelijkheden zijn er. Dit alles maakt de Docker tot een uiterst gebruiksvriendelijke en opzienbarende verschijning. Op standnummer AA1 zal tijdens de Hiswa te Water de Docker voor het eerst worden gepresenteerd.
Design
De Docker heeft ruim een jaar op de tekentafel gelegen voordat het eerste prototype gebouwd werd. Waar de Heine & Deen studio voornamelijk ontwerpt voor de ‘lucky few’, moest de Docker een betaalbaar vaarconcept worden voor elke watersportliefhebber. Tegelijkertijd moest natuurlijk wel de typerende stijl van de ontwerpers overeind blijven. En dat is gelukt. Tijdens de eerste proefvaart trok de Docker al veel bekijks. Voor die gelegenheid was er dan ook een barbecue voor 15 personen aan boord gepland. De vier kinderen in het gezelschap vermaakten zich prima in de hangmat en een aantal andere bootjes hadden voor het gemak maar aangelegd aan de Docker. Dit tafereel was een bevestiging voor designers Jeroen Heine en Niels Deen dat het ontwerp geslaagd was.
Modellen
Er zijn 3 basis types ontwikkeld:
Docker 20′ (6,1m)
Docker 24′ (7,3m)
Docker 28′ (8,5m).
Prijs vanaf € 19.950,- incl. BTW
Meer informatie www.docker.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht