Informatie voor de watersporter
Double Dutch Gold voor Team Allianz

Double Dutch Gold voor Team Allianz

Op het wereldkampioenschap skiffzeilen in Halifax Canada pakken zowel de mannen als vrouwen het goud. Bart Lambriex en Floris van de Werken, die hun titel met succes verdedigen, verzekeren zich al van het goud, met de medalrace nog te gaan. Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben aan een derde plaats in de medalrace genoeg om hun Zweedse belagers van zich af te houden. Van Aanholt was verdedigend wereldkampioen met voormalig partner Elise de Ruijter. Sinds dit voorjaar zeilt zij met de ervaren Annette Duetz.

Catamaranzeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer eindigen op een hele belangrijke achtste plaats in de Nacra17. Met dit resultaat voldoet het team aan de eis voor een NOC*NSF A-limiet.

‘Het is gelukt en we zijn supertrots’
Team Van Aanholt en Duetz: “Er staan hier twee hele blije wereldkampioenen met de Nederlandse vlag! Het was nog spannend. We hadden geen geweldige race vanmorgen, dus er waren weinig punten tussen ons en de Zweden. We moesten de laatste medalrace echt nog ons best doen. Dat is gelukt, we hebben een hele goede race gevaren en we zijn supertrots. En ook de prestatie van de mannen vinden we geweldig. Kortom, we zijn ontzettend blij en hebben veel zin in de toekomst.”

‘Misschien wel de allerbeste week uit ons leven gezeild’
Team Lambriex en Van de Werken: “Een fantastische dag. Misschien wel de allerbeste week uit ons leven gezeild. Vorig jaar wereldkampioen en nu de titel verdedigen, dat is natuurlijk geweldig. We hadden deze week een hele mooie basis neergezet, vandaag was het afronden. Het was niet heel spannend meer, maar eigenlijk was deze luxepositie alleen maar goed. We hebben een onwijs gave week gehad, er echt van genoten. We zijn super gelukkig. Ook nog dank aan het gastgezin waar we deze week mochten verblijven. Zij waren ongekend gastvrij en we zijn daar enorm goed verzorgd.”

Voor meer informatie, lees op: teamallianz.nl

Foto: Sailing Energy

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht