Drie nieuwe e-boeken over varen op de Wadden, met de motorboot op zee en astronavigatie

PERSBERICHT
Muiden – Tijdens de voorjaarsbeurzen  Boot Holland en de HISWA  in de RAI presenteert Watersportmedia drie nieuwe e-boeken, alle drie geschreven door bevlogen en deskundige watersporters. Alle e-boeken: € 9,95. Op de beurzen en in de winkels verkrijgbaar bij L.J. Harri, Observator, Datema Amsterdam en Vrolijk Watersport.
Vaargids Westelijke Waddenzee – Nieske Blaauw
Vaaraanwijzingen tussen Den Helder, Harlingen, Vlieland, Terschelling en Ameland. Een mooier vaargebied dan ons eigen waddengebied is er volgens velen niet. Met de tips en ervaringen uit deze vaargids kun je met een gerust hart van wal steken om dit vaargebied te ontdekken.

 • overzichtelijke informatie over getijdevaren en hoe een route te plannen
 • tientallen tochten op het westwad uitgelicht (ook buiten de geulen)
 • met heldere kaartjes van het aanlopen van alle havens
 • praktische tips over sluisvaren, ankeren en droogvallen
 • een handige vertrektijdentabel en veel links en filmpjes
 • ervaringen, gemixt met actuele internetinformatie en overgoten met geheime tips van ervaren wadschippers.

De vaargids is geschreven om ook onervaren wadschippers aan een mooie tocht over de Waddenzee te helpen. Veel informatie over varen en genieten!
De zon als GPS Dick Huges
Een praktische handleiding voor astronavigatie
Astronavigatie is niet alleen een uitstekende back-up als de elektronische navigatie uitvalt. Astro geeft ook inzicht in de relatie tussen tijd en lengtegraad en tussen seizoenen en breedtegraad. De klassieke sextantnavigatie is een mooie manier om verbonden te zijn met de hemel en de zee en doet een beroep op de spirituele kant van de navigatie.
En: astro is ook gewoon leuk om te doen. Het is een groot plezier om zelf je positie te bepalen op het IJsselmeer of tijdens een oversteek naar England. In dit e-boek behandelt Dick Huges, oceaanroutinier, de traditionele aanpak met Nautische Almanak en de tafels. Maar ook werken met computer en tablet komt aan de orde. Met behulp van vraagstukken kan de lezer zich bekwamen in het bepalen van een positie met de zon als GPS.
Motorboot op Zee Ron van der Most
Alleen voor avonturiers?
Ron en Tak van der Most varen al jaren op groot water en publiceren daarover in het tijdschrift Motorboot. De overstap van een zeilboot naar een motorboot heeft hen niet weerhouden om grote tochten over zee te maken. In dit e-boek vertellen ze hoe ze dat aanpakken. Ze stellen zich de vragen die elke schipper zich stelt als hij met een motorboot naar zee wil.

 • Waarom varen op zee?
 • Is varen op zee gevaarlijk?
 • Hoe bereid je je voor?
 • Waaraan moet een schip voldoen?
 • Wanneer vaar je uit?

De antwoorden op die vragen vormen de basis voor veel nuttige informatie. Met nuttige links en veel foto’s.
Meer informatie www.watersportmedia.net.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X