windverwachting

Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis krijgt een gerestaureerde deur en het Museumschip de Buffel op 5 oktober naast zich

PERSBERICHT
Hellevoetsluis – De drijvende schipdeur van het Droogdok is toe aan een grondige restauratie van binnen en van buiten. In verband met de komst van museumschip de Buffel op 5 oktober, die tot het gereedkomen van de Koningskade een ligplaats krijgt in het Kieldok, is er gezocht naar een passende oplossing.
De geplande restauratie van de ’Bateau Porte’ vindt nu plaats in ons eigen Timmerdok. Op 1 oktober as. wordt de deur met een drijvend ponton het Timmerdok ingevaren en daar geplaatst worden op stoelen. De hele manoeuvre met de schipdeur is een fraai spektakel en start om 9 uur. Dinsdagmorgen wordt de deur in stroppen gehangen en wordt met een duwboot (drijvend dok) het Droogdok ingevaren. Een duiker controleert onderwater of de deur goed op de stoelen is geplaatst. Naar verwachting zijn de werkzaamheden omstreeks 1 uur afgerond. Vervolgens worden de puntdeuren gesloten en wordt het dok op 2 oktober met een externe pomp leeggepompt.
De restauratie vindt plaats in het Timmerdok. Naast de schipdeur zal Museumschip de Buffel na de dokking op 5 oktober, te bewonderen zijn in het Kieldok. Een unieke combinatie met het Droogdok Jan Blanken.
Meer informatie www.droogdok.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X