Informatie voor de watersporter

Dubbel verlies voor Nederlands matchraceteam, rampdag voor Postma, maar Bouwmeester behoudt derde plaats

Weymouth – Een minder gelukkige olympische dag voor de Nederlandse zeilers.  De zeilsters van het Nederlandse matchraceteam hebben op dag drie zowel de vijfde als zesde race verloren. Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien De Koning gingen nipt ten onder tegen Spanje en Denemarken. Eerder op de dag was er ook al slecht nieuws, want toen bleek dat het team in de vierde race is gediskwalificeerd en daardoor de zege aan Frankrijk terug heeft moeten geven. (Sportdome, Watersportverbond)

Pieter-Jan Postma heeft ook een dramatische derde zeildag achter de rug. De Nederlander – die uitkomt in de Finn-klasse – eindigde  wegens materiaalpech als twintigste in de vijfde race en als dertiende in de zesde race. Postma zakt daardoor van de derde naar de zesde plaats in het klassement. (Sportdome, Watersportverbond)

Maar verder positief nieuws.  Zeilster Marit Bouwmeester bezet ook na de tweede dag van het olympisch Laser Radial-toernooi de derde plek in het klassement. De Nederlandse eindigde in de derde race als vierde en in de vierde race als vijfde. (Sportdome, Watersportverbond)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht