Informatie voor de watersporter

Eerste lichte én sterke 4-blads Varifold klapschroef van titanium afgeleverd door Bruntons Propellers

PERSBERICHT
bomarine_bruntonsZoetermeer, Leiden – Bruntons Propellers heeft recent de allereerste 4-blads Varifold klapschroef van titanium afgeleverd. Speciaal gefabriceerd voor het nieuwste 115 voets Custom Yacht van Baltic Yachts, is deze titanium schroef tussen de 40 en 50 kg lichter dan een standaard Varifold, zonder daar op het gebied van prestaties, sterkte of duurzaamheid iets voor in te leveren.
Het ontwerp van deze Baltic 115 Custom moest leiden tot zowel een comfortabel toerschip als een high performance wedstrijdjacht; bij ieder onderdeel van het ontwerp werd dus gezocht naar het laagst mogelijke gewicht. De Titanium Varifold bespaarde zelf al flink wat gewicht en door het lagere gewicht van de schroef werd daarnaast de mogelijkheid gecreëerd om de rest van de aandrijflijn lichter uit te voeren.
Titanium, dat zowel een excellente sterkte/gewicht verhouding als een zeer goede zeewaterbestendigheid heeft, is een uitgelezen materiaal om schroeven van te fabriceren. David Sheppard, Product Manager bij Bruntons: “ Vanaf nu zijn al onze 2-, 3-, en 4-blads Varifolds óók in titanium verkrijgbaar, wat de wedstrijdjachten een extra voordeel biedt in het veld.”
Bruntons wordt vaak gevraagd om schroeven of complete aandrijflijnen te ontwikkelen, daar waar bestaande oplossingen niet voldoen. Al meer dan 100 jaar lukt dit wanneer marine, koopvaardij of jachten, zoals nu Baltic Yachts unieke en grensverleggende eisen hebben.
Meer informatie www.bruntons-propellers.com en www.bomarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht