Informatie voor de watersporter

Eerste Symposium “Handhaving op het
water”; groot succes

Ruim 115 handhavers op het water zijn afgelopen dinsdag 17 januari 2023 in Harderwijk samengekomen om kennis te delen over actuele thema’s en om te netwerken. Tijdens het symposium, gehouden in het Dolfinarium, werden de deelnemers o.a. bijgepraat over een succesvolle, unieke, publiek-private samenwerking in Noord Nederland tussen watersportbedrijven en Politie om eerstelijns hulp te kunnen bieden. Daarnaast zijn er thema’s in het interactieve debatten besproken, zoals het veilen van weesboten en het opleiden van handhavers.

Deelnemers afkomstig uit heel Nederland vertegenwoordigden Gemeentes, Provincies, Rijkswaterstaat, Politie, Waterschappen, Brandweer, Staatsbosbeheer, Havendiensten, andere (semi-)overheidsorganisaties en het bedrijfsleven. De symposiumgangers waren enthousiast over de opzet van de dag en de hoge opkomst. Naast het debat in het inhoudelijk deel is er ook informeel zeer veel kennis gedeeld door de deelnemers tijdens deze dag. Organisatoren Jeroen Bolweg en Arjen Bergijk hebben naar aanleiding van de enthousiaste ontvangst van dit symposium en grote deelname uit de beroepsgroep van BOA’s en handhavers direct besloten om in januari 2024 opnieuw een symposium te organiseren. Het programma zal weer op basis van de actuele thema’s worden opgesteld in de loop van dit jaar. Geïnteresseerde deelnemers en standhouders kunnen zich nu alvast kenbaar maken aan de organisatie en deelnemen aan de besloten LinkedIn groep Handhaving op het water https://www.linkedin.com/groups/12738524

De organisatie spreekt haar dank uit aan Politie Landelijke Eenheid, Varen doe je Samen!, Politie Friesland, de sprekers/debatleden en de standhouders voor de input en aanwezigheid.

Voor meer informatie: bootveiling.com

Foto: politie.nl

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht