Informatie voor de watersporter

Europeesche Verzekeringen waarschuwt voor gewijzigde eisen WA-verzekering voor boten – ook op boottrailers – in Italië

PERSBERICHT
Amsterdam – Per 11 juni verhoogt de Italiaanse overheid de wettelijk verplichte WA-bedragen voor het varen over Italiaanse wateren. Bootbezitters die deze zomer naar Italië afreizen, moeten daarom een nieuw ‘Italië-certificaat’ bij hun verzekeraar opvragen.
Wat is een Italië-certificaat?
Als men met de boot naar Italië vaart, of de boot op de trailer meeneemt, dan moet men volgens de Italiaanse wet een Italië-certificaat bij zich hebben. Met dit certificaat kunnen bootbezitters bewijzen dat zij een WA-verzekering hebben die aan de Italiaanse eisen voor pleziervaartuigen voldoet. De Italiaanse overheid kan boetes van ruim €3.000,- opleggen als bootbezitters onvoldoende verzekerd zijn of niet het juiste certificaat bij zich hebben.
Wat houden de aanpassingen in?
Op het Italië-certificaat moeten de maximale dekkingen per gebeurtenis bij personenschade en zaakschade staan. Per 11 juni 2012 past de Italiaanse regering de wettelijke hoogte van deze bedragen aan. Het minimale bedrag voor personenschade gaat dan van € 2.500.000,- naar € 5.000.000,- en het minimale bedrag voor zaakschade van
€ 500.000,- naar € 1.000.000,-. Dit betekent dat het totale WA-bedrag in Italië minimaal € 6.000.000,- moet zijn.
De Europeesche past WA-limiet voor Italië aan
De standaard WA-limiet van de Europeesche bedraagt € 5.000.000,-. Klanten met een bootverzekering van de Europeesche kunnen echter gratis een nieuw Italië-certificaat aanvragen dat aan de aangepaste eisen van de Italiaanse wet voldoet. Binnen de grenzen van Italië geldt dus een hoger maximum verzekerd bedrag dan in andere landen.
Meer informatie www.europeesche.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht