windverwachting

Friese bouwer van stalen motorjachten Super Lauwersmeer terug op Boat Düsseldorf met vernieuwde Discovery

PERSBERICHT
SuperLauwersmeerNoardburgum 4 december 2013 – Na een jarenlange afwezigheid is de Friese jachtbouwer Super Lauwersmeer terug op Boat Düsseldorf. Van 18 tot en met 26 januari zal Super Lauwersmeer met een doorontwikkelde versie van de vorig jaar gelanceerde Discovery schitteren in het beurscomplex van de Düsseldorf Messe. Een wereldprimeur die het startschot geeft voor een revitalisering van het merk.
Super Lauwersmeer vernieuwt.
Maar zonder daarbij haar historie uit het oog te verliezen. De werf heeft sinds haar ontstaan in de jaren ’60 een naam opgebouwd die synoniem staat voor kwaliteit, flexibiliteit, superieure afwerking en een doordachte bouwwijze. Daar zal de komende jaren modern design en innovatie met trots aan toegevoegd gaan worden. De enthousiaste reacties die Super Lauwersmeer heeft gehad op de lancering van haar SL-lijn en het instapmodel Discovery geeft te kennen dat de voorzichtig ingezette koers alle reden geeft om een tandje bij te zetten.
Luxueuzer en comfortabeler
Op de beursvloer in Düsseldorf zal de Super Lauwersmeer Discovery schitteren. Het model wordt gepositioneerd boven de Discovery zoals deze zijn werelddebuut beleefde op Boat Holland begin 2013 en tilt het Discovery-gamma naar een hoger plan. Waar de in Leeuwarden voor het eerst getoonde Discovery meer no-nonsense was biedt deze tweede versie binnen de Discovery-lijn meer luxe, comfort en personalisatiemogelijkheden. Het ontstaan van het model is een mooi samenspel tussen de toekomstige eigenaar van het jacht samengesmolten met de visie van de gebroeders Jousma, eigenaren van Super Lauwersmeer.
Kies je designlijn
Uniek aan deze Super Lauwersmeer Discovery is de introductie van de mogelijkheid om optiepakketten te kiezen. Hierbinnen valt een serie met opties welke tegen een aantrekkelijkere meerprijs kan worden aangeboden dan wanneer de opties los worden besteld. Ook voor de interieuraankleding zullen pakketten worden samengesteld waardoor het voor de klant veel eenvoudiger zal worden om een keuze te maken. Aan de onnodig lange lijst met opties, kleurmogelijkheden en te kiezen materialen maken de ontwerpers van Super Lauwersmeer zodoende een einde. Diverse lijnen, van klassiek tot modern zullen kleurencombinaties en materialen combineren tot een kloppend geheel. Dat maakt het voor de klant veel eenvoudiger om zijn of haar jacht naar eigen smaak samen te stellen.
Praktisch vernuft
Met hun streven naar perfectie hebben Bastiaan en Louis Jousma de in
Düsseldorf debuterende Discovery verder geperfectioneerd. Het jacht vormt een absoluut visitekaartje voor wat de werf ook in deze klasse kan bereiken. De afwerking is van het allerhoogste niveau en de detaillering verder doorgevoerd
dan ooit tevoren. Dat alles wordt gecombineerd met handige bergruimtes, slimme indeling van de hutten en op dit jacht een speciale natte ruimte waarbij een wasmachine en kluis als ook een vernuftig weggewerkte strijkplank de ruimte omtoveren tot een laundry. Noviteiten voor deze tweede Discovery vormen onder meer de aangepaste machinekamer die ruimte biedt voor zowel een generator als ook een CV-installatie en een vloer die zo is aangepast dat je maximaal rendement behaald met vloerverwarming. Extra comfort is er dankzij het uitgebreide navigatiepakket, dubbelglas, een kelder in de keuken, een vluchtluik in de spiegel en zelfs een speciale opbergruimte voor fietsen die daarbij volledig uit het zicht komen te staan. Uniek in deze klasse is bovendien het centrale stofzuiger-systeem. Het flexiteak dek, de blinds in plaats van gordijnen en ook de stalen verschansing om het achterdek geven deze Discovery een veel luxueuzere uitstraling. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt vormt de cabriokap. Deze is op de werf geheel in eigen beheer ontwikkeld en brengt het gemak van de cabriokappen uit de auto-industrie naar de jachtbouw. Met het losklikken van slechts een aantal vergrendelpunten is de kap gemakkelijk naar de radarbeugel op te klappen en behoort het monteren van een los doek tot het verleden. Over comfort en innovatie gesproken! Tot slot is het onderwaterschip zo geoptimaliseerd dat de 6-cilinder dieselmotor (150 pk) zo efficiënt mogelijk de voortstuwing verzorgd.
Voorproefje
Met de Discovery laat Super Lauwersmeer in Düsseldorf een voorproefje zien van wat komen gaat. De werf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in haar productiefaciliteiten en zal de bijna vijftig jaar ervaring optimaal in gaan zetten om met schitterende nieuwe en vernieuwde jachten op de markt te komen.
Technische specificaties Super Lauwersmeer Discovery 45
Lengte: 13,50 meter (over alles)
Breedte: 4,36 meter
Diepgang: 1,15 meter
Gewicht: 17 ton
CE-categorie: B
Motorisering: 150 pk 6-cilinder diesel
Aantal hutten: 3 (standaard 6 slaapplaatsen)
Prijs vanaf: € 349.000,- (inclusief 21% BTW)
Meer informatie www.superlauwersmeer.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X