Friese duurzame afvalverwerker Omrin hoofdsponsor van Tall Ships Races Harlingen 2014

PERSBERICHT
harlingen_omrin_2014Harlingen – Vandaag is de samenwerking bekrachtigd tussen de Stichting Harlingen Sail en Omrin. Omrin wordt Port-Hoofdsponsor van de Tall Ships Races Harlingen 2014. Deze sponsoring betekent een impuls voor de organisatie van de Tall Ships Races Harlingen 2014. Het contract werd ondertekend in de Reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen door John Vernooij, algemeen directeur Omrin, en namens Stichting Harlingen Sail door voorzitter Jan Reier Arends en penningmeester Gerrit Fokkema.
Persoonlijke ontwikkeling
Stichting Harlingen Sail is zeer te spreken over dit partnerschap. Door haar sponsoring geeft Omrin 10 jongeren de kans om zich te ontwikkelen. Zij gaan mee als trainee aan boord van een schip en maken de reis van hun leven. De trainees nemen deel aan de eerste track van The Tall Ships Races 2014 naar Fredrikstad (Noorwegen). Ze leren om samen te werken met mensen van allerlei nationaliteiten en hun kennis te delen. Ze leren dat je met de wind een eind kan komen en dat tegenwind en ontberingen je sterker maken. Ze leren hun mouwen op te stropen en vieze handen te maken. Ze leren om orders aan te nemen van mensen die bekwamer en ouder zijn! Een leuke en leerzame reis, die eindigt in ‘An Ocean Of Experience’.
Duurzaamheid
Naast dat Omrin 10 jongeren een traineeship aanbiedt, zal zij ook de gehele afvalinzameling en -verwerking en het schoonhouden van het evenemententerrein voor haar rekening nemen. “Omrin besteedt zeer veel aandacht aan duurzaamheid, een belangrijk speerpunt van ons evenement” aldus voorzitter Jan Reier Arends. Hij is ontzettend blij dat Omrin zich heeft gecommitteerd aan het evenement en dat door deze samenwerking het duurzame aspect nog beter ingebed kan worden in het evenement.
Passie voor kringloop
Directeur John Vernooij vindt het niet meer dan logisch dat hij een bijdrage levert om het evenement mogelijk te maken en om Harlingen schoon te houden. ”Duurzaamheid zit in de genen van Omrin. Wij zetten ons iedere dag in om afval geschikt te maken voor hergebruik, voor recycling, of om er energie van te maken. The Tall Ships Races Harlingen 2014 biedt als evenement een perfect podium om dit onder de aandacht van het publiek te brengen en op deze manier onze passie voor kringloop in Friesland aan te jagen.”
Meer informatie Harlingen Sail 2014 en www.omrin.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X