Informatie voor de watersporter

'Frisian Sailing Company' slaat met maar liefst vier schepen in Royal Victoria Dock goede slag tijdens Olympische Spelen

PERSBERICHT

Flying Dutchman

Lemmer, Londen – De Frisian Sailing Company uit Lemmer ligt tijdens de Olympische Spelen met haar Tallships op een prominente plaats in het Royal Victoria Dock in Londen. Al in het begin van 2010 zijn de eerste contacten met de havendienst gelegd en kon de Frisian de beste ligplaatsen voor haar Tallships reserveren. Ook is de huur voor de kade afgesproken.
Inmiddels zijn de tarieven gestegen naar 150 GBP exclusief BTW per meter en per nacht en is er alleen nog maar plaats voor de hele grote motorjachten van de superrijken, zoals de Eclipse van Abramovitsj (eigenaar van FC Chelsea) en de Octopus van Bill Gates.
De schepen Swaensborgh, Flying Dutchman, Hendrika Bartels en de Aphrodite worden vooral ingezet als hotelschepen voor families met kinderen en voor het Nederlandse bedrijfsleven en hun gasten. Op de afgesloten prive kade wordt een klein terras met bar en een paar jacuzzi’s voor de gasten aan boord van de schepen gebouwd. Ook zijn er een aantal tenders om de gasten door de Docks te varen naar o.a. de ‘Seilbahn’ over de Thames. Deze cabinelift verbindt de O2 Arena (o.a. turnen) in Greenwich met het Excelgebouw. Ook worden de tenders ingezet om de gasten van en naar City Airport te brengen of over te zetten naar de o.a. de Oranjecamping aan de andere kant van de Thames.
De televisiemaatschappijen, zoals de BBC en de NOS, zijn tegenover de schepen in het Excel gebouw gevestigd en de schepen dienen als achtergrond voor de televisie-uitzendingen. In het Excelgebouw vinden een aantal sporten zoals schermen, tafeltennis en judo plaats.
Voorafgaand aan de Olympische Spelen zijn de schepen vertegenwoordigd in Brest en Douarnenez (F) op het grote Havenfeest “les Tonnerres de Brest” . Aansluitend zeilt de Flying Dutchman naar Ierland en Schotland om daar fietsreizen te doen, de Swaensborgh heeft een contract voor een driedaagse product- en bedrijfspresentatie in Hamburg, de Hendrika Bartels gaat door naar de Flensburg Nautics en de Aphrodite van kapitein Kingma vervolgt haar avontuurlijke zwerftochten langs de Franse kust met individuele deelnemers.
Meer informatie www.frisian-sailing.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht