Informatie voor de watersporter

Galvani Boats lanceert de Ventisei

Nederlandse ondernemers brengen elektrische ‘day cruiser’ op de Europese markt.

Het Nederlandse Galvani Boats, lanceert op BOOT Düsseldorf (Hal 4B01) de Galvani Ventisei. Deze Ventisei is met bijna 8 meter een ruime ‘day cruiser’ en komt in twee uitvoeringen.

De Ventisei-e heeft een 48V-10kW elektromotor en beschikt over een modulair accupakket van 10kWh tot 30kWh. De snelvarende Ventisei-eHS haalt met zijn 288V-100kW elektromotor, die van energie voorzien wordt door een 64kWh accupakket, een topsnelheid van meer dan 20 knopen. De onderhoudsvrije elektromotoren en accu’s (LiFePo4) zijn afkomstig van Bellmarine/Transfluid en bieden ruim voldoende vermogen gekoppeld aan een groot bereik.

Gerenommeerd jachtdesigner Bernd Weel tekende een comfortabele en doordachte elektrische tender met klassieke lijnen en Sea Level Naval Architects was verantwoordelijk voor de uitwerking daarvan.

Lennard Hoogenraad, oprichter van Galvani Boats: “Na twee jaar ontwikkeling is het dan eindelijk zover dat we onze elektrische tender mogen introduceren op de Europese markt! In de Ventisei komt onze gedrevenheid voor innovatie, duurzaamheid, comfort en kwaliteit samen.”

Rein Nieuwenhuis, de andere oprichter van Galvani Boats: “De verkoop start nu en we plannen de eerste boten in de tweede helft van 2024 te leveren. Voor ons is de Ventisei meer dan een boot; het is een statement over de toekomst van de pleziervaart.”

Kopers hebben een ruime keuze aan mogelijkheden om de boot aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren. De hoogwaardig afgewerkte Ventisei-e is standaard zeer compleet uitgerust en kost €120.000 ex. btw. De snelvarende e-HS is leverbaar vanaf €215.000 ex.btw.

Voor meer informatie: galvaniboats.nl

Foto: Galvani

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht