windverwachting

Gelukkige Laura Dekker werkt in Nieuw-Zeeland hard aan haar toekomst

Whangarei (Nieuw-Zeeland) – Zonder veel aandacht vanuit Nederland werkt Laura Dekker na haar aankomst in Nieuw-Zeeland hard aan haar nautische toekomst. Ze wil er ondermeer het diploma voor beroepsschipper halen. ‘Ik kan van boten nog steeds geen genoeg krijgen.’

Dekker lijkt in haar geboorteland haar geluk geheel gevonden te hebben. Ze is er dan ook met open armen ontvangen en wordt er als een ster behandeld. Ze ontvangt van alle kanten uitnodigingen, houdt lezingen, vloog voor een televisie interview naar Auckland, doet mee aan een zeilrace, mag daar al autorijden en heeft werk gevonden op een boot voor sportduikers.  Aardig detail is dat ze er ook de verloskundige heeft ontmoet, die haar 17 jaar geleden ter wereld heeft geholpen.

Intussen is het in Nederland veelbesproken ‘zeilmeisje’ op bezoek geweest in New York bij documentairemaakster Jillian Schlesinger voor de film ‘Maidentrip’ over haar wereldomzeiling.  Dekker vond daar ook nog onverwacht werk op de klipper ‘City’ en ging in Vermont langs  bij de Amerikaanse Tania Aebi, die van ’85-’87 op 18-jarige leeftijd een soortgelijke zeilreis rond de wereld heeft gemaakt.  Met al deze energie is het verhaal Laure Dekker naar het zich laat aanzien verre van afgelopen. (Laura Dekker, Jillian Schesinger, Maidentrip.comtelevisienieuws TVNZ, interview aankomst You TubeNothern Advocate, TheDay.com, Nauticlink)

1 Bericht

  • G.H.Hakeboom

    10 jaren geleden / 13 oktober 2012 om 20:35 uur

    fantastisch dat ze door haar enorme doorzettingsvermogen geleidelijk aan er de vruchten van kan plukken.Zij kan als voorbeeld staan voor velen.Ga zo door!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X