Informatie voor de watersporter

Gemakkelijk en professioneel zelf de inboard-motor winterklaar maken met de 'Flush Kit' van Sportbootwinkel.nl

PERSBERICHT
Urk – Het einde van het vaarseizoen komt in zicht dus het wordt weer tijd om de boot winterklaar te maken. Om te voorkomen dat de motor beschadigt tijdens de winterperiode is het belangrijk deze goed te behandelen met de juiste producten. Met de inboard winterklaar maken flush kit kan dit gemakkelijk en professioneel.
De Sportbootwinkel heeft een product ontwikkeld om booteigenaren te helpen om de inboardmotor van hun boot professioneel winterklaar te maken; de inboard winterklaar maken flush kit. Om te voorkomen dat de motor na de winter verroest is en/of kalkaanslag heeft is het belangrijk om producten zoals koelvloeistof en fogging oil te gebruiken. Ontwerper Johannes de Bruine denkt dat dit een uitkomst is voor alle booteigenaren: “Met de inboard winterklaar maken flush kit is het voor iedereen mogelijk om de motor van de boot gemakkelijk winterklaar te maken. Hierdoor is uitbesteding bij dure professionals niet meer nodig.”
De inboard winterklaar maken flush kit bestaat uit een jerrycan met daaraan een tweewegskraan en een flusher. De flusher wordt op het staartstuk van de motor geklemd. Vervolgens wordt er een tuinslang op de tweewegskraan geklikt waardoor water door de motor loopt tijdens het warmdraaien van de motor. Zodra de motor warm genoeg is kan de tuinslang uitgedraaid worden en de jerrycan gevuld met koelvloeistof open. Hierdoor wordt de motor gevuld met koelvloeistof. Deze koelvloeistof beschermt de inboardmotor tegen tempraturen tot -26 graden Celsius en beschermt de motor ook tegen roest en kalkvorming.
Het is mogelijk om de inboard winterklaar maken flush kit te combineren met bijvoorbeeld fogging oil om de motor extra te beschermen tegen de winter. Ook kan er fuel stabilizer gebruikt worden om ook de brandstoftank en het brandstofsysteem te beschermen.
Na de winter zijn er geen extra handelingen nodig om de motor weer te gebruiken. Na het aanzetten van de motor loopt de biologisch afbreekbare koelvloeistof uit de motor en vult deze zich weer met water.
Meer informatie www.sportbootwinkel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht