Informatie voor de watersporter

Gestrande Duitser (64) na drie dagen van onbewoond eiland Bahamas gered

Een 64-jarige Duitser is na een hachelijk avontuur van drie dagen gered van een onbewoond eiland dat deel uitmaakt van de Bahamas. De man werd afgelopen vrijdag al opgepikt van het eiland Cay Sal, waar hij belandde nadat hij met zijn zeilboot in de problemen kwam. Nu pas is bekendgemaakt dat het een Duitse man was die de noodsituatie overleefde.

Cay Sal is een afgelegen, onbewoond eiland dat zo’n 150 kilometer ten noorden van Cuba ligt. De gestrande landgenoot schreef met grote letters SOS in het zand, in de hoop om opgemerkt te worden. De Amerikaanse kustwacht deelde beelden van zijn noodkreet. Op de foto’s is ook een gezonken zeiljacht voor de kust van Cay Sal te zien. Vanuit de lucht werden ook zeilen en stukken plastic waargenomen. Vermoedelijk schuilde de Duitser daar onder.

Lees het volledige bericht op: telegraaf.nl

Foto: Ⓒ Kustwacht VS

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht