Groen varen is ‘alto stadium’ voorbij met de Navetta 26 van Filippetti

Italië – Het spreekt voor zich dat de rijken zich veel kunnen permitteren en daarom veelal ook in dure, grote milieubelastende auto’s rijden of brandstofslurpende boten varen. Maar ook de rijken worden steeds milieubewuster en gaan op zoek naar producten die zijn ontworpen op milieu- en duurzaamheidscriteria. Op het gebied van auto’s is er al heel wat gebeurd, maar beginnen ook jachtbouwers stappen in de goede richting te maken. Het Italiaanse Filippetti werkt aan een groene collectie en heeft recentelijk de Navetta 26 gelanceerd, een luxe jacht dat de eerste is in hun serie eco-chique jachten.

De Navetta 26 romp, zachte en ronde lijnen, lage emissies en verbruik en lange afstand brandstof zijn ontworpen duurzaamheid en milieu in het achterhoofd. Zelfs het evenement dat werd georganiseerd ter lancering van het jacht was een nul-effect event op zee waar de CO2-uitstoot tijdens het evenement volledig werd gecompenseerd door vermindering van CO2 in dezelfde hoeveelheid. Filippetti’s Navetta 26 lag in de jachthaven van Rimini waar potentiele klanten de boot konden bewonderen.

Navetta 26 wordt gecertificeerd als ‘Green Star Yacht’ door de Registro Italiano Navale (het Italiaanse bureau voor scheepsregistratie), een nobele erkenning die enkel wordt uitgereikt voor boten die milieuvriendelijk en energiebesparend zijn. (Wannahaves)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X