Informatie voor de watersporter

Groots jeugdzeilkamp voor de Friese jeugd bij zeilschool Pean

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Afgelopen weekend is in midden Friesland het grootste jeugdzeilweekend van het land gehouden. Watersportverenigingen KWV Frisia uit Grou en AWS Eendracht uit Akkrum hebben zeilschool Pean ingeschakeld voor hun jeugdopleiding. De twee watersportverenigingen werken los van elkaar al samen met de zeilschool uit Nes. Dat twee verenigingen hun opleiding bij één zeilschool onderbrengen is uniek.
Christophe Meijer van zeilschool Pean: “Jeugdzeilen moet Leuk, Leerzaam en Veilig zijn. Daar zijn wij als zeilschool in gespecialiseerd. We zijn er trots op dat we door de beide verenigingen worden ingehuurd.” In tegenstelling tot voorgaande jaren blijven de cursisten nu slapen van zaterdag op zondag. “Dat is ideaal. Overdag kunnen we eerder op het water zijn en ’s avonds kunnen we met elkaar eten en daarna een mooi avondspel spelen. Zeilen is fantastische voor kinderen. Het is sportief, avontuurlijk en zit vol met uitdagingen. Je ziet de kinderen genieten van het succes dat ze beleven.” aldus de zeilschoolhouder.
Het tweede deel van het jeugdzeilkamp is op 23 en 24 juni van dit jaar. De inschrijvingen voor volgend jaar zijn nog niet begonnen.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht