Grou wint opnieuw in Lemmer en neemt koppositie in klassement SKS skûtsjesilen over

Lemmer – Grou heeft ook de tweede dag van het skûtsjesilen bij Lemmer gewonnen. Met de overwinning in de op-en-neer-route doet het skûtsje van schipper Douwe Visser geweldige zaken in het klassement, want ze nemen de koppositie over van Lemmer. “We hebben hier bij Lemmer twee keer grandioos gezeild. Het liep, we konden het gemakkelijk aan. Genieten.”

Akkrum is tweede geworden, De Súdwesthoeke derde. De twee grootste concurrenten van Grou in het klassement, Heerenveen en Lemmer, werden respectievelijk vijfde en achtste. Zij stonden op 1 en 2 in het klassement, maar moeten nu vrijdag in de laatste wedstrijd in de achtervolging.

Grou heeft in het klassement nu 29,7 punten, Heerenveen 32,8 en Lemmer 35,7. Het kan vrijdag met de laatste wedstrijd op de Snitser Mar opnieuw ontzettend spannend worden. Douwe Visser weet nog precies hoe dat vorig jaar was: toen moest hij zelf in de achtervolging op Heerenveen. “Het is nu precies andersom als vorig jaar. Jullie weten nog hoe dat is gegaan. Er is nog niets definitief.” (Omrop Fryslan, www.skutsjesilen.nl)