Informatie voor de watersporter

Handel: Motoren, Fouling en Stalling

Dankzij het internet worden markten steeds transparanter en de helft van onze goederen komt zowat uit het Verre Oosten. Voor weinig. Alleen de gevestigde fabrikanten van marine dieselmotoren hebben de deur nog even weten dicht te houden. Daar komt langzamerhand een einde aan. Had je eerst al de Beta Marine en Abato-dieselmotoren (foto), nu zijn er ook Timray-diesels (27pk – 58 pk), die je alle drie gloednieuw voor een prijs van een gereviseerde diesel kunt kopen. En nog minder. Over reserveonderdelen hoef je dankzij de Chinese kopieer-spirit niet in te zitten. Want de complete motor is een 1:1 kopie van de gevestigde orde. Zolang Europa het toelaat, want zodra de gevierde marktwerking de eigen markt bedreigt, wordt deze soms wat minder uitbundig gevierd…

Mocht u uw boot in het naseizoen alleen willen ‘knippen en scheren’ om vervolgens in het water te laten overwinteren, dan kan dit ‘smart boating product’ van Rosch Marine een mooi middel zijn om aangroei op schroef, schroefas en hekaandrijving te voorkomen. Specifiek voor deze onderdelen die ‘allergisch’ zijn voor de gewone antifouling, is Propshield op lanoline basis een milieu vriendelijke antifouling pasta, die het zelfs onder water lang uithoudt en zeepokken en mosseltjes geen kans geeft.

Wilt u uw boot toch liever op de wal kwijt, maar u weet nog niet wáár, dan kunt u wellicht het eenvoudigst een ‘goeie’ stalling vinden door te zoeken op ‘winterstalling’ in Nauticlink of in Yachtmen. Ligt u in Zeeland, kunt u het natuurlijk ook rechtstreeks proberen bij Yerseke Watersportservice, waar een nieuwe botenlift is ingezet, die maar even tot 50 ton hijst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht