windverwachting

Het omdraaien van The Big Fisher

Het omdraaien van The Big Fisher

Royal Huisman Project 406, ‘s werelds grootste sportvis jacht, onthult haar dramatische lijnen bij Vollenhove.

Een belangrijke mijlpaal in de creatie van een werkelijk uitzonderlijk superjacht werd gemarkeerd op 11 maart toen de romp van dit 52m / 171ft luxe sportvis jacht werd gedraaid in het nieuwbouw hoofdkwartier van Royal Huisman in Vollenhove, Nederland.

De toeschouwers konden de lange, vloeiende boeg, de hoge verschansingen en de duidelijke contouren van de viscockpit bewonderen – dit alles markeert dit jacht als de meest serieuze mededinger die ooit in de gespecialiseerde sportviscategorie is gebouwd. De karakteristieke lage, overzichtelijke achterkuip ligt dicht bij het water voor gemakkelijke toegang tot de uitrusting en een duidelijk zicht op de vangst. Zitplaatsen direct boven zorgen voor een prachtig platform om de actie te volgen als het zich beneden ontvouwt.

Met haar zes torenhoge dekken is Project 406 in vele opzichten een uniek schip. Ze zal niet alleen de grootste zijn, maar zonder twijfel ook de meest luxueuze, fijn ingerichte, zorgvuldig gebouwde en indrukwekkende sportvis waar ook ter wereld.

Vlekkeloos teamwork
Interieur- en exterieurdesign en scheepsarchitectuur zijn afkomstig van de beroemde Vripack Yacht Design Studio. Royal Huisman zelf wordt gezien als de enige scheepswerf in de wereld die in staat is om een dergelijk individueel project te ontwerpen en te produceren. Sinds het begin van het project heeft de veeleisende eigenaar een bekwaam team samengesteld om Royal Huisman te ondersteunen met deskundig advies van Bush & Noble op het gebied van sportvissen en de klassieke jachtvormen, Hampshire Marine die de dagelijkse technische aspecten van het project op de werf beheert, Aqua Marine die de algemene logistiek verzorgt en Pascarelli Consulting die optreedt als vertegenwoordiger van de eigenaar. Het project blijft uitgroeien tot één van de meest iconische jachten die ooit gebouwd zijn en is echt een teamprestatie.

Uitmuntendheid in elk aspect
Project 406 is onberispelijk en uitgebreid gebouwd. Ze zal worden uitgerust zonder compromissen voor zowel high-end sportvissen en luxe leven. Waar anders in de superjachtbouw vindt u een sky lounge die overdag het buitengewone “theater” biedt van spectaculaire visvangsten – en ‘s nachts de ontspannen sfeer en het verbluffende uitzicht van een boutique hotel penthouse?

De Alustar® aluminium romp, die de afgelopen maanden door het eigen team van lassers van Royal Huisman is vervaardigd, biedt sterkte en veerkracht. Ook is de romp lichter van gewicht, wat zorgt voor een soepele en efficiënte doorvaart naar de visgronden.

Slimme productie
Een project als Project 406 vraagt om een buitengewone hoeveelheid talenten en expertise. Met een werfteam van meer dan 300 individuele experts, allemaal met hun eigen vaardigheden, kan Royal Huisman veel van het engineering- en productiewerk in eigen huis uitvoeren. Maar in het belang van een snelle, kostenefficiënte en optimaal gecoördineerde productie is flexibiliteit van vitaal belang. In het geval van Project 406 is de specificatie voor de Alustar® aluminium bovenbouw opgesteld en gedetailleerd door de eigen engineeringafdelingen van Royal Huisman. De productie ervan zal echter worden uitbesteed aan een van de hooggekwalificeerde co-makers: samenwerking en efficiency in actie.

Gedreven door innovatie
Niets is voor een ingenieur van Royal Huisman leuker dan een nieuwe uitdaging. En die zijn er gelukkig genoeg bij een werf die zich uitsluitend bezighoudt met zeer individuele custom superjachten. Naast een superlatief portfolio van meer dan dertig op maat gemaakte zeiljachten van 30 tot 90m+ / 100 tot 300ft+ wordt Royal Huisman steeds meer gezien als de go-to-shipyard voor grote en complexe motorjachtprojecten. De uitdagingen bij het creëren van ‘s werelds grootste sportvisjacht spreken voor zich. En slechts een paar maanden geleden, leverde Royal Huisman de PHI op, het langste sub 500GT motorjacht ooit gebouwd. Vol met innovatieve kenmerken (zoals haar laser-aangedreven buitenverlichting) en – door de aard van haar ontwerp – zowel een kunstwerk als een wereldcruiser.

Terug naar de toekomst?
Jan Timmerman, CEO van Royal Huisman, ziet een aangename symmetrie in Project 406: “Sommigen hebben opgemerkt dat een sportvissersschip – zelfs een zo uitzonderlijk als dit – een ongewoon uitstapje lijkt voor een scheepswerf die vooral bekend staat om zijn prachtige zeegaande zeiljachten. Maar dat is niet zo. Onze scheepswerf, die in 1884 werd opgericht, begon haar reis als bouwer van houten vissersboten en werkschepen – haar kernactiviteit voor de decennia daarna.

Het gebied waar de romp van Project 406 is gedraaid, was ooit, in de eerste 50 jaar van Huisman, de kust van de Zuiderzee. Op de wateren van deze zee werden door Huisman gebouwde vissersboten in weer en wind ingezet om hun betrouwbaarheid te bewijzen. Een groot deel van dat zeegebied is nu ingepolderd, de Noordoostpolder, maar er is nog wel een kanaal. Maar die band met stoere vissersschepen en de uitdagingen van de zee zullen altijd deel uitmaken van het DNA van Royal Huisman. We zijn trots en enthousiast om een werkelijk uniek en uitzonderlijk prachtig sportvisjacht te bouwen dat nog steeds resoneert met het werk van de oprichters van de scheepswerf.”

Lees verder op royalhuisman.com (Engels)

Foto: Royal Huisman

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X