Informatie voor de watersporter

Het pontveer Brummen-Bronkhorst is te koop.

Ben je dol op varen en heb je ook een vaarbewijs? Dan is eigenaar worden van een veerpont misschien iets voor jou

Als toekomstig veerbaas moet je wel iets in huis hebben. Naast de technische papieren – zoals bijvoorbeeld een vaarbewijs – moet je ook stressbestendig zijn. “Daarnaast moet je uren willen maken”, zegt Wijers. “Je kunt niet zomaar zeggen, ik vaar niet. Op feestdagen ben je ook aan het werk.” Een beetje technisch onderlegd zijn, is ook handig. En – heel belangrijk – je moet van water houden. “Je moet kunnen genieten van het water en van de natuur.”

Animo is er wel, maar niet groot

Voor twee ton is het schip, inclusief veerrecht, voor jou. Als je aan de passagiers vraagt of ze interesse hebben, is niet iedereen enthousiast. “Nu in de zomer lijkt het mooi, maar je moet in de winter ook varen”, zegt één van hen. “Tja, je gaat alleen maar heen en weer, hè?” zegt een ander.

“Dat kan wel zo zijn”, weerlegt Wijers die kritiek. “Maar als je de hele dag achter een laptop zit, dan zie je toch ook steeds hetzelfde? Ja, je ziet steeds een andere pagina, maar moet je eens kijken wat voor een pagina’s ik hier zie.” Kijkend uit zijn kajuit wijst hij naar het landschap, de vogels en de vliegtuigen die hij ziet.

Voor meer informatie: Omroep Gelderland / Gemeente Brummen

Foto: Robert Boerman

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht