HISWA gaat in Amsterdam verder met MBO-opleiding 'Allround Medewerker Watersportindustrie'

PERSBERICHT
Amsterdam – HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersportindustrie, start in september voor het tweede jaar met de MBO-opleiding Allround Medewerker Watersportindustrie. HISWA Vereniging ziet het als een taak om te zorgen voor voldoende instroom van technisch gekwalificeerde medewerkers in de watersportindustrie. De branchevereniging wil hiermee de vergrijzing en een tekort van technisch geschoold personeel in de watersportindustrie tegengaan.
Bedrijven in de watersportindustrie melden zich aan om een leerling-medewerker in dienst te nemen en ook leerlingen, al dan niet al werkzaam in de industrie, zijn enthousiast. HISWA Vereniging start in september 2016 in samenwerking met ROC Friese Poort de opleiding Allround Medewerker Watersportindustrie. Deze BBL-opleiding op mbo-3 niveau duurt twee jaar en stoomt studenten klaar voor een baan in de sector.
Een opleiding met een allround-insteek
De opleiding leidt studenten op tot allround medewerker met een goede basiskennis over reparatie en onderhoud van pleziervaartuigen, gebouwen en voorzieningen bij watersportbedrijven. De opleiding heeft met name betrekking op het onderhouden en repareren van jachten, het installeren van onderdelen en het aanbrengen van verfsystemen. Ook interieur, gereedschappen, hijswerk en verschillende materialen komen uitgebreid aan bod. Tot slot leren studenten hoe ze het beste met klanten omgaan.
Eerdere succesvolle studiejaren bij ROC Friese Poort
ROC Friese Poort voert deze opleiding al een aantal jaren met succes uit in Friesland. HISWA Vereniging start bij voldoende aanmeldingen de opleiding in september op het hoofdkantoor van HISWA Vereniging in Amsterdam Noord.
Herbert van Oord, Manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding: “De reacties van de eerste lichting studenten, die gestart zijn in september 2015, zijn erg positief. Ook vanuit de sector is er veel vraag. We heten zoveel mogelijk studenten welkom met voldoende vooropleiding. Medewerkers uit de sector die zich willen bijscholen zijn uiteraard ook welkom. Leerling-medewerkers gaan een dag per week naar school en werken de rest van de week. De opleiding is dus uitstekend te combineren met een baan in de sector.”
Meer informatie www.hiswa.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X