Hiswa Groep en Hiswa te Water nu definitief naar Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam – De komst van HISWA Groep naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een feit. De Gemeente Amsterdam zet alle seinen op groen. De belangrijkste procedures zijn doorlopen en de belangrijkste vergunningen zijn verleend. De HISWA te water vindt — naast de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI — voortaan ook plaats in Amsterdam.
De palen voor de noodzakelijke golfbreker – als beschutting voor de nieuwe jachthaven – gaan in februari het IJ in. De aanbouw van de jacht- en evenementenhaven volgt daarna en is per 1 juli 2012 operationeel. Vervolgens het kantoor van HISWA Groep annex havenkantoor en havenrestaurant waarvan de oplevering in het voorjaar van 2013 staat gepland. Het kantoor, de verenigingsactiviteiten en de beurs worden zo op een logische en een nautische manier bijeengebracht.
“Samen met dienstverlenende bedrijven als watersportwinkels, makelaars en dealers ontwikkelen we op termijn het HISWA Nautisch Centrum Amsterdam. We denken bijvoorbeeld ook na over opleidingsfaciliteiten en het realiseren van een tuig- en dooplocatie voor grote jachten. Het centrum moet uitgroeien tot een grote trekpleister voor (inter)nationale watersporters, recreanten en toeristen”, aldus André Vink,directeur HISWA Vereniging.
De eerste editie van de HISWA te water op de nieuwe Iocatie is van 4 tot en met 9 september 2012. HISWA toont vertrouwen in de toekomst van de watersportindustrie, ondanks de zorgelijke economische situatie. “De kansen voor de watersportindustrie zijn op deze Iocatie groot. Waar beter kunnen wij een in-water evenement organiseren dan op de NDSM-werf, de snel groeiende hot spot van Amsterdam-Noord. Daarom nemen wij graag deze belangrijke stap”, aldus Farouk Nefzi, directeur HISWA Multimedia BV en organisator van de HISWA te water.
Meer informatie HISWA te Water

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X