HISWA start inschrijving mbo-opleiding 'watersportindustrie' in Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam – De HISWA Vereniging start in februari 2015 in samenwerking met ROC Friese Poort de opleiding Allround Medewerker Watersportindustrie. De opleiding op mbo-3 niveau duurt twee jaar en stoomt studenten klaar voor een baan in de watersportindustrie. Studenten kunnen zich nu al inschrijven.
De HISWA Vereniging ziet het als een taak om te zorgen voor voldoende instroom van technisch gekwalificeerde medewerkers in de watersportindustrie. De branchevereniging wil hiermee de vergrijzing en een tekort van technisch geschoold personeel in de watersportindustrie tegengaan.
De opleiding heeft met name betrekking op het onderhouden en repareren van jachten, het installeren van onderdelen zoals motoren en het aanbrengen van verfsystemen. Ook interieur, gereedschappen, hijswerk en verschillende materialen komen uitgebreid aan bod. ROC Friese Poort voert deze opleiding al een aantal jaren met succes uit in Friesland. HISWA Vereniging haalt deze opleiding nu naar Amsterdam. De opleiding is de eerste in het westen van Nederland.
Werken en leren
Herbert van Oord, Manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding: “Ik ben erg blij dat de opleiding van start gaat. Jongeren met voldoende vooropleiding en medewerkers uit de sector die zich willen bijscholen zijn welkom. Leerling-medewerkers gaan een dag per week naar school en werken de rest van de week. De opleiding is dus uitstekend te combineren met baan in de watersport.”
Ook de bij HISWA aangesloten bedrijven reageren enthousiast op de komst van een dergelijke opleiding in Amsterdam. Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts: “Het is belangrijk dat er een dergelijke opleiding in Amsterdam komt. Voor veel leerlingen is Friesland te ver weg. Daarnaast willen wij graag investeren in de toekomst van de watersportindustrie door leerling-medewerkers een opleidingsplaats aan te bieden.
Meer informatie www.hiswa.nl.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X