windverwachting

HISWA te Water begint dinsdag in IJmuiden en trekt evenveel exposanten als jaar geleden

Persbericht
Driebergen, IJmuiden – Net als vorig jaar nemen ruim 240 exposanten uit binnen- en buitenland deel aan de HISWA te water 2011 die dinsdag 6 september van start gaat in Marina Seaport IJmuiden. Het evenement staat in Europa te boek als een van de belangrijkste in-water bootshows vanwege de compleetheid qua merken en diversiteit aan schepen. De tentoongestelde schepen worden gepresenteerd door zowel Nederlandse als internationale jachtbouwers en  variëren in lengte van 4 tot 23 meter.
Meer (wereld)primeurs
Onder de 350 fonkelnieuwe boten zijn dit jaar ruim 80 (wereld)primeurs te bewonderen, boten die voor het eerst in Nederland, Europa of wereldwijd aan het publiek getoond worden. Dat is 20% meer ten opzichte van het aantal primeurs tijdens de vorige editie. Zowel Nederlandse als internationale jachtbouwers werken met hun nieuwste ontwerpen toe naar een marktintroductie op de HISWA te water. De primeurs zijn in alle segmenten te bespeuren. Een compleet overzicht van de primeurs. Eveneens opvallend is het grote aantal nieuwkomers op de beurs. Zowel op de kade als aan de steigers worden veel nieuwe merken gepresenteerd.
Gratis proeflessen actieve watersporten
Nieuw dit jaar is de aandacht voor actieve watersporten als kitesurfen, roeien, suppen, roeien en varen in kleine open zeilboten. Demonstraties en gratis proeflessen maken onderdeel uit van het programma. De activiteiten vinden  plaats in de jachthaven, in de havenmonding en op het strand. Belangstellenden kunnen zich op de HISWA te water zelf opgeven voor de gratis proeflessen (vol is vol).
Trends en innovaties jachtbouw zichtbaar op HISWA te water
De HISWA te water geeft een goed beeld van trends en innovaties in de jachtbouw. Wonen en werken aan boord, de opmars van de RIB, meer aandacht voor ergonomie, oog voor design, opkomst hybride varen en solartechnologie, loungen op het water en nautische toepassingen op tablets en iphones zijn enkele trends die op de HISWA te water 2011 te signaleren zijn.
Inspirerende lezingen
‘Liftend naar Suriname’, ‘Grijs en wijs blijven zeilen’, ‘Manoeuvreren op de centimeter’, ‘Droogvallen op het Wad, ‘Zeilen anno 2011’; het zijn enkele titels van lezingen en presentaties die op  de HISWA te water 2011 gegeven worden.
In het HISWA te water Theater op de kade doen particulieren en professionals hun persoonlijke ervaringen of handige vaartips uit de doeken. Er staat een dagelijks wisselend programma op stapel over uiteenlopende onderwerpen, afgewisseld met productdemonstraties. De lezingen zijn gratis bij te wonen voor bezoekers van de HISWA te water 2011. Een compleet overzicht van de lezingen
Uitgebreid activiteitenprogramma
De HISWA te water 2011 staat dit jaar bol van de activiteiten op en rond het water. Iedere dag staat er een wisselend programma op stapel voor zowel jong als oud.
Van proeflessen kitesurfen tot cocktailproeverij, van lezingen tot manoeuvreerclinics, van RIB-varen tot ‘ontdek de zee’ voor kinderen…het complete overzicht met activiteiten en tijden is hier te vinden.
Activiteiten voor kinderen
Ook voor kinderen is er op de HISWA te water 2011 veel te beleven. Ze kunnen gratis zeilles krijgen in Optimisten, clinics kitesurfen volgen, stand-up paddling uitproberen,  virtueel zeilen op een zeilsimulator of een bezoek brengen aan de Strandkar van het Pieter Vermeulen Museum op de kade. Meer informatie
HISWA te water 2011
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zondag 11 september 2011 in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. Openingstijden zijn door de week van 11.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur (let op: vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur geopend).
Meer informatie over de HISWA te water 2011 is te vinden op www.hiswatewater.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X