windverwachting

In Friesland vind je GTL diesel voor de watersport, maar hoe goed is die brandstof?

Groningen – In diverse havens in Friesland en enkele daarbuiten kunt u tegenwoordig een nieuwe dieselsoort tanken: GTL diesel. Volgens de makers, Salland olie uit Kampen heeft GTL veel voordelen. Het is een milieuvriendelijke brandstof met een efficiëntere verbranding en een minimale uitstoot van schadelijke stoffen.

GTL is erg schoon volgens Salland, het bevat geen zwavel waardoor er geen nare verbrandingslucht ontstaat en door de schonere verbranding blijven kleppen, injectoren en cilinders schoon van binnen. Hierdoor zal er minder slijtage aan de motor wat leidt tot een langere levensduur. (Watersport Almanak)

2 Berichten

 • gerard keuter

  6 jaren geleden / 16 december 2016 om 20:05 uur

  sinds half jaar vaar ik op GTL. positieve zaken zijn: reukloos, kan gemixt worden met diesel, veel rustiger loop van de motor, geen diesel-gebonk meer,verder milieu-voordelen geen zwavel!, geen of veel minder roet uit de uitlaat (ik heb een droge uitlaat), waardoor de vlag nu schoon blijft.Geen gezeur met water tgv biodiesel en bacteriegroei in de diesel, speciale toevoegingen tegen bacteriegroei werken nauwelijks; de juiste producten zijn er wel maar niet te koop voor particulieren.
  nadelen: ca 14 ct per liter duurder en de verkrijgbaarheid is pover. regio Sneek slechts 1 pomp aanwezig.

 • h van dijk

  3 jaren geleden / 29 mei 2019 om 19:26 uur

  prima spul

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X