Informatie voor de watersporter

Indrukwekkende Götheborg of Sweden, het mooiste zeilschip ter wereld, meert aan in Rotterdam

Het mooiste zeilschip ter wereld, de Götheborg of Sweden, is aangekomen in de haven van Rotterdam na een reis vanuit Göteborg. Het schip biedt bezoekers een unieke ervaring die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis en nu kunnen ze een kijkje nemen aan boord van het schip. Open Rotterdam heeft een prachtige reportage gemaakt waarin je een kijkje krijgt binnen in dit indrukwekkende schip.

Met een lengte van 58 meter, een breedte van 12 meter en een hoogte van 44 meter heeft de Götheborg of Sweden 3 masten en 25 zeilen met een totaal oppervlak van 1.700 vierkante meter. Het schip is een eerbetoon aan de handelsschepen uit de 18e eeuw en biedt een spectaculaire aanblik in de haven van Rotterdam.

Naast de rondleidingen en tentoonstellingen zal de Götheborg of Sweden deelnemen aan verschillende activiteiten in Rotterdam voordat het terugkeert naar Göteborg. Mis deze unieke kans niet om het grootste zeilschip ter wereld te zien en te ervaren! Bekijk de prachtige reportage van Open Rotterdam op https://openrotterdam.nl/een-kijkje-binnen-bij-het-zeilschip-ter-wereld-gotheborg-of-sweden/ voor een voorproefje van wat je aan boord kunt verwachten.

foto: gotheborg.se

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht