Interessante Open Huis dag voor gevorderde zeilers met bezoek jachtbouwer Contest Yachts op zaterdag 21 april 2018

PERSBERICHT
Medemblik – Wanneer krijgt u de kans om een kijkje achter de schermen te nemen van één van Nederlands meest gerenommeerde jachtwerven? Contest Yachts biedt u deze mogelijkheid op zaterdag 21 april. De werf uit Medemblik opent van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor de gevorderde watersporter. U kunt zich aanmelden op www.contestyachts.com.

Werfbezoek en lezingen
Op het programma staan rondleidingen over de werf en vier verschillende lezingen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: nieuwste ontwikkeling en toepassingen zeilen (North Sails), uw energiehuishouding aan boord (Mastervolt) en alles over touwwerk aan boord (Rake Rigging). Tevens zal Stefan Coppers, Onboard Reporter van Brunel, een lezing geven over zijn avonturen aan boord gedurende de laatste Volvo Ocean Race 2014-2015 ondersteund door prachtig beeldmateriaal. Voor deze programmaonderdelen kunt u zich begin april aanmelden via contestyachts.com.
Daarnaast kunt u de hele dag diverse demo’s bijwonen waaronder bouwen met de vacuüminjectie methode, houtbewerking en het leggen van teakdekken. Ook wordt er een workshop “Koken aan boord” georganiseerd. Diverse toeleveranciers van onder andere navigatieapparatuur, dekbeslag, veiligheidsmaterialen, elektrische installaties, watermakers, lijnen en tuigage en verzekeringen zijn de hele dag aanwezig om u van deskundig advies te voorzien.
Contest Brokerage en MYS
Naast Contest Yachts zullen ook Contest Brokerage en MYS aanwezig zijn tijdens de open dag. De jachtmakelaars van Contest Brokerage tonen u graag hun aanbod van gebruikte jachten van over de hele wereld. Overweegt u de verkoop van uw jacht? Dan bent u bij hen aan het juiste adres voor een vrijblijvend gesprek.
Het Open Huis biedt u tevens de mogelijkheid om kennis te maken met alle faciliteiten van MYS (Medemblik Yacht Service) voor zomer- of winterstalling. En de specialisten van MYS leggen graag uit wat ze voor u kunnen betekenen bij vragen over reparatie, onderhoud of complete refits van jachten.
Laat u inspireren
“Wij nodigen ervaren watersporters van harte uit ons Open Huis te bezoeken. We willen u niet alleen laten zien hoe onze jachten ontworpen en gebouwd worden, maar u juist ook inspireren om nog meer uit uw voorliefde voor zeilen of motorbootvaren te halen,” vertelt directeur Arjen Conijn. “Veel mensen die zeilen, willen hun grenzen verleggen, hebben nog droombestemmingen op hun wishlist staan, maar weten vaak niet hoe of met welk schip dit te gaan verwezenlijken. Door een dag lang samen met gelijkgestemden op onze werf rond te lopen, ervaringen uit te wisselen en aangestoken te worden door de enthousiaste lezingen en verhalen van professionals en andere zeilers, hopen wij daar een bijdrage aan te leveren.”
Open Huis Contest Yachts (Overleek 5, 1671 GD) in Medemblik op zaterdag 21 april 2018 van 10.00 – 16.00 uur.
Meer informatie (vanaf begin april) www.contestyachts.com