Informatie voor de watersporter

ISAF WK-zeilen: Belgische Evi van Acker op eerste, en Nederlandse Marit Bouwmeester op derde plaats in de Laser klasse

Perth (Australië) – Marit Bouwmeester ging in de openingsrace als laatste over de startlijn en wist nog een derde plaats eruit te slepen. Een klein wonder. Pieter Jan Postma won race twee overtuigend nadat hij in de eerste race ergens in de twintig eindigde. Vandaag kwamen ook de zeilers van de Talentploeg in de Laser radiaal, 470 mannen en RS:X vrouwen voor het eerst aan de start. De matchrace dames die gisteren zijn begonnen aan hun WK hadden een vrije dag.

Marit Bouwmeester verricht een wonder
In de eerste race van het Wereldkampioenschap in de Laser radial klasse begon Marit Bouwmeester met een valse start. Een drama. Maar ze ging terug, startte opnieuw en ging vervolgens reglementair over de startlijn, maar wel als allerlaatste in de 51ste positie. Er wordt in twee groepen gevaren. In totaal zijn er 102 deelnemers.

470 mannen resultaten vallen tegen
In de 470 klasse deden de zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg het een stuk minder. Beste positie in de ranglijst wordt ingenomen door Het talent team van Ooms en Bennen op een 21ste plaats. Steven LeFevre en Steven Krol staan 31 en de broers Coster 34ste. (WatersportverbondPerth 2011 ISAF Sailing World Championships)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht